Sergio Pérez rijdt knap naar tweede podium in Baku

Sergio Pérez heeft tijdens de F1 in Azerbeidzjan in zijn eentje de punten moeten binnenslepen voor het Force India F1 team. De Mexicaan ging als 3e over de eindstreep. Zijn Franse teamgenoot Esteban Ocon kwam bij de start in aanraking met de Ferrari van Kimi Raïkkönnen waardoor hij zijn F1 bolide in de muur parkeerde.

Sergio Pérez rijdt knap naar tweede podium in Baku
©Racing Point Force India

Het was dus vreugde en verdriet bij de Pink Panthers. Ocon veroordeelde Raïkkönnen hard. “Het is een schande wat er gebeurde. Ik lag voor Kimi en had er alle recht op mijn lijn te houden. Kom op zeg, het is geen karten meer!” Kimi dacht daar iets anders over en zei: “Ik zat aan de binnenkant en kon nergens meer heen.”

Pérez moest het dus alleen doen en ook dat viel niet mee. Hij werd in de beginfase aangetikt door Sirotkin en moest naar binnen om de schade te bekijken. Toch kwam hij sterk terug.

Door alle uitvallers, safety cars en goed rijden is Pérez de held van het team. Hij haalde in de laatste ronden van de race nummer 1 Vettel in waardoor de pitsbox ontplofte. Ondanks de 5 seconde penalty heeft Pérez laten zien te kunnen knokken. Reden te meer om ook in de volgende races de Mexicaan in de gaten te houden.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET