Sergio Pérez: "Rijden naast Max Verstappen is een grote uitdaging"

Sergio Pérez is de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen. De 30-jarige Mexicaan is een ervaren Formule 1-coureur, ook al won hij vorig jaar pas zijn eerste race. Het is een harde rijder, maar fair en staat erom bekend dat hij in de race erg goed met zijn banden kan omgaan. Toch weet Pérez dat hij een harde dobber krijgt aan Verstappen.

Sergio Pérez: "Rijden naast Max Verstappen is een grote uitdaging"
© Getty Images/Red Bull Contentpool | Sergio Pérez bezoekt de Red Bull-fabriek in Milton Keynes.

Met de komst van Sergio Pérez bij Red Bull Racing krijgt Max Verstappen met een 'stevige' teamgenoot te maken. De Mexicaan heeft dan wel slechts een Grand Prix op zijn naam staan, maar hij heeft een flinke dosis aan ervaring achter de kiezen. Ondanks dat hij hoge verwachtingen heeft, realiseert hij zich ook dat naast Verstappen rijden een grote uitdaging wordt.

"Het wordt voor mij een grote uitdaging. We kennen Max allemaal en we weten allemaal hoe getalenteerd en snel hij is", zegt Pérez. "Hij is in de afgelopen jaren enorm gegroeid, hij is momenteel zo compleet. Hij is absoluut een van de beste en een van de snelste, zo niet de snelste van het veld."

"Daarnaast zit hij al langer bij het team en weet hij wie hij moet aanschieten om iets voor elkaar te krijgen. Het wordt echt een flinke uitdaging. Maar ik kijk er erg naar uit om met hem samen te werken en het team naar het volgende niveau te brengen", aldus Pérez.

Over het aanstaande seizoen ën zijn verwachtingen ervan zegt Checo: "De auto [RB16] is zo competitief en het gat is zo klein, maar we kunnen hopelijk het gat nog kleiner maken en zijn we in staat om Mercedes met beide auto's te verslaan. We moeten ze echt een uitdaging geven en wat ook niet onbelangrijk is, het spektakel voor de fans."

"Soms is er niet veel voor nodig om het totaalplaatje [van de rangorde, red.] te veranderen", waarmee Pérez verwijst naar de minimale toegestane aanpassingen van de auto en zijn komst naar Red Bull. "Er is deze winter harde dan ooit gewerkt aan het nieuwe seizoen, ik heb er een goed gevoel over."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 nieuws 2021Formule 1 2021Max VerstappenRed Bull F1Sergio Pérez
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.