Sergio Pérez positief verrast dat Verstappen geen straf kreeg

Racing Point-coureur Sergio Pérez was verrast dat Max Verstappen geen straf kreeg in Oostenrijk, maar laat ook weten dat hij dat een positieve ontwikkeling vindt. De Mexicaan hoopt dat deze manier van omgaan met strijd op de baan in de toekomst zo blijft.

Sergio Pérez positief verrast dat Verstappen geen straf kreeg
© Racing Point F1

Sergio Pérez was bijzonder verrast dat Verstappen in Spielberg geen straf had gekregen voor zijn inhaalactie op Charles Leclerc. "Voor mij was het duidelijk dat Leclerc van de baan was geduwd", aldus Pérez tegenover Motorsport Total. Hij vond het verrassend dat de wedstrijdleiding niet tussen beiden was gekomen, maar ziet dat ook als een positief iets.

"Het is goed dat de stewards de coureurs op de baan laten racen, onze race moet niet door hen beslist worden", vervolgt de Mexicaan. "Hopelijk laten ze ons meer racen en gaan we zo niet over de limiet." Pérez noemt grindbakken als een van de oplossing om de regels te vereenvoudigen.

"Er zouden veel meer grindbakken moeten zijn en niet alleen daar [Oostenrijk], maar ook op veel andere circuits om de coureurs zo te 'bestraffen' wanneer je over de limiet gaan, het zou de regels een stuk eenvoudiger maken", vervolgt Pérez. "Tegenwoordig gaan velen andere uit de weg en durven niet eens te intimideren en dat is niet zoals het zou moeten zijn."

"We hebben grindbakken en old-school circuits nodig, en wij als coureurs hebben dat al jarenlang geroepen. Hopelijk verandert er snel iets", besluit de Racing Point-coureur.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister