'Veel progressie geboekt'

Sergio Perez noemt kennismaking met Honda-motor 'interessant'

Voor Honda is het in 2021 'erop of eronder'. De Japanse motorleverancier van Red Bull Racing en AlphaTauri heeft toegezegd eind 2021 de Formule 1 met een knal te willen verlaten. Of de ultieme poging voldoende is moet nog blijken. Sergio Perez noemde zijn eerste kennismaking met de Honda F1-motor 'interessant'.

Sergio Perez noemt kennismaking met Honda-motor 'interessant'
© Getty Images/Red Bull Contentpool | Sergio Perez tijdens filmdag op Silverstone - 23 februari 2021.

Vorige week zag de Red Bull RB16B het levenslicht. De aangepaste en verbeterde versie van de RB16 moet samen met de nieuwe krachtbron van Honda het wapen zijn waarmee Max Verstappen en Sergio Perez de Mercedes-coureur te lijf kunnen gaan. Ook al zijn er geen bewegende beelden en foto's van vrijgegeven, ook Sergio Perez heeft even mogen proeven van de nieuwe Red Bull-auto, de RB16B.

Als iemand ervaring heeft met de Mercedes-krachtbron, en erover mee kan praten, is het Sergio Perez wel. De Mexicaan heeft sinds het hybride-tijdperk alleen met motoren van Mercedes gereden. Hierdoor kan de 31-jarige teamgenoot van Max Verstappen een zeer goede vergelijking maken.

Sergio Perez reed vorige week in de Red Bull RB15 (de wagen uit 2019) en de RB16B. Het verschil tussen die twee power units was volgens Perez duidelijk merkbaar. "Honda heeft al veel progressie geboekt", zei Perez in gesprek met onder andere Formule 1 Magazine. "Honda werkt keihard om het verschil met Mercedes goed te maken. Ik denk ook dat ze klaar zijn om de strijd aan te gaan. Maar of het inderdaad genoeg is om Mercedes te evenaren, moeten we nog even zien. Het wordt hoe dan ook interessant."

Over minder dan twee weken begint de wintertest in Bahrein. Vanaf vrijdag 12 tot en met zondag 14 maart krijgen de teams en coureurs tijdens een driedaagse test de tijd om hun strijdwapens in de praktijk te testen en uit te proberen. Slechts twee weken later begint het seizoen op hetzelfde circuit in Bahrein, Bahrain International Circuit. Vanaf dat moment begint de strijd om de kampioenschappen.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP BahreinF1 GP Bahrein 2021F1 nieuws 2021Formule 1 2021Honda Racing F1Red Bull F1Sergio PerezWintertests 2021
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.