Sergio Pérez laat Red Bull-stoeltje aanmeten in Milton Keynes

Gisteren (dinsdag) heeft Sergio Pérez een bezoek gebracht aan het hoofdkwartier van Red Bull Racing in Milton Keynes. De Mexicaan liet zich met zijn nieuwe overall, hans-device en helm in het chassis van de RB16b zakken om een stoeltje te laten aanmeten.

Sergio Pérez laat Red Bull-stoeltje aanmeten in Milton Keynes
© Getty Images/Red Bull Contentpool | Sergio Pérez bezoekt de Red Bull-fabriek in Milton Keynes.

Met de komst van Sergio 'Checo' Pérez krijgt Max Verstappen er sinds 2018 weer een competitieve teamgenoot. Na het vertrek van Daniel Ricciardo vormde Verstappen met Pierre Gasly en later Alexander Albon de line-up van Red Bull Racing. Zowel Pierre Gasly als Alex Albon konden niet uit de schaduw van de Nederlander komen en verdronken in het Red Bull-stoeltje. Vanaf 2021 is de beurt aan Sergio Pérez, die door zijn fans 'Checo' genoemd wordt.

Pérez won in 2020 - na zijn debuut in 2011 - zijn allereerste Formule 1-race. De in Guadalajara geboren Mexicaan stapte in 2011 in de wereld die Formule 1 het en reed voor Sauber, McLaren, Force India, Racing Point en komt vervolgens uit bij Red Bull Racing. Daar moet hij regelmatig het podium bestijgen en Red Bull aan hun eerste wereldtitel sinds 2013 helpen. Of dat gaat lukken is natuurlijk nog afwachten. Het seizoen begint op zondag 28 maart in Bahrein en de bijna 31-jarige (26 januari) Mexicaan zal nog veel moeten leren bij Red Bull.

Het leek er even op dat Sergio Pérez geen stoeltje kon bemachtigen voor 2021, maar een kleine week nadat de finishvlag in Abu Dhabi was gevallen werd bekendgemaakt dat Sergio Pérez in 2021 Alexander Albon opvolgt. Inmiddels een zijn we een maand verder en begon dinsdag het echte werk voor de nieuwe Red Bull-coureur. In Milton Keynes werd Pérez warm onthaald door teambaas Christian Horner, waar hij vervolgens een bespreking mee had, maakte hij kennis met de engineers en liet hij zich een stoeltje aanmeten.

Wat de samenwerking tussen Red Bull en Sergio Pérez gaat brengen is nog een groot vraagteken. Een ding staat vast: In Mexico worden zijn verrichtingen op de voet gevolgd door miljoenen Mexicaanse fans. Als de GP van Mexico in 2021 niet wordt geannuleerd vanwege COVID19 kunnen we in Mexico-Stad een Formule 1-feest verwachten wat alle andere Formule 1-feesten zal overtreffen.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 nieuws 2021Formule 1 2021Red Bull F1Sergio Pérez
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.