'Sergio Pérez is klaar om de stier bij de horens te vatten'

Sergio Pérez gaat in 2021 na zijn McLaren-avontuur in 2013 weer rijden in een Formule 1-auto waarmee hij kan winnen. Romain Grosjean tipt de Mexicaan om dit jaar te gaan schitteren.

'Sergio Pérez is klaar om de stier bij de horens te vatten'
© Getty Images/Red Bull Contentpool | Sergio Pérez bezoekt de Red Bull-fabriek in Milton Keynes.

Romain Grosjean is van mening dat als je Lewis Hamilton in de Haas zet hij zo goed als kansloos is. "Als je Hamilton in de Haas zou zetten, zou hij niets klaarspelen. De prestatie van Russell in Sakhir is het perfecte voorbeeld van wat een verschil de auto echt maakt", laat de voormalig Haas-coureur optekenen door Autosprint.

"Om races in de Formule 1 te winnen, moet je de beste auto hebben", stipt de Fransman aan. "De 20 coureurs in de Formule 1 zijn allemaal toppers. Natuurlijk zijn er hier en daar wat verschillen, maar dat is minimaal. Zodra Verstappen, Leclerc of Russell een betere auto tot hun beschikking hebben, zullen ze Hamilton het vuur aan de schenen leggen."

De 34-jarige Fransman is erg blij voor Sergio Pérez, die dit jaar een kans krijgt om te schitteren in een topauto. De Mexicaan wordt na Daniel Ricciardo, Pierre Gasly en Alexander Albon de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen. "Ik ben oprecht blij voor hem en dat hem dit gegund is. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij het goed zal doen bij een topteam", aldus Grosjean.

"Het zal zijn tweede kans zijn na wat er in 2013 bij McLaren is gebeurd. Maar de situatie is nu helemaal anders voor Sergio en zijn jarenlange ervaring. Ik denk dat hij klaar is om de stier bij de horens te vatten", sluit de Fransman.

Binnenkort wordt bekendgemaakt hoe de toekomst van Romain Grosjean eruit gaat zien. Hij is in verband gebracht een IndyCar-stoeltje bij Dale Coyne Racing.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 nieuws 2021Formule 1 2021Red Bull F1Romain GrosjeanSergio Perez
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.