Sergio Pérez houdt op Silverstone de 'eer hoog' voor Racing Point F1

Sport Pesa Racing Point F1 heeft niet echt de tanden laten zien tijdens de kwalificatie op Silverstone voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. Sergio 'Checo' Pérez bracht het er nog als beste af, maar Pérez start zondagmiddag vanaf de vijftiende startpositie.

Sergio Pérez houdt op Silverstone de 'eer hoog' voor Racing Point F1
© Racing Point F1

Als vaste uitvaller in Q1 stelde ook dit keer Lance Stroll weer 'niet teleur' en bevestigde overtuigend zijn uitval. Stroll start de race zondagmiddag vanaf P18. Pérez haalde met de hakken over de sloot Q2. De Mexicaan start morgen vanaf een haast uitzichtloze P15.

Pérez was na zijn optreden zichtbaar teleurgesteld. "De vrijdag zaten we er goed bij, maar we hadden een motorprobleem tijdens de kwalificatie. We weten nog niet wat er was", aldus de veteraan tegenover Jack Plooij van Ziggo Sport.

Of Stroll dit ook ervoer is de vraag. Het puntenaantal van het team is voornamelijk te danken aan Perez (13) die het dubbele aan punten heeft van Stroll (6). Dat heeft zeker te maken met de kwaliteiten van de Mexicaan. Wel opmerkelijk is dat Stroll slecht 1 x niet is gefinisht.

Sergio Pérez is alle keren wel gefinisht. Of het team zondag punten zal scoren zal voornamelijk liggen aan hoe de rest van het veld presteert en vooral de eerste ronde zal doorkomen.

Een saillant detail is dat Lance Stroll op vrijdag, na de tweede vrije training, op een of andere manier compleet werd genegeerd door de internationale pers. Niemand had een vraag voor de zoon van mede-eigenaar van Racing Point. En dat is best wel een klap in het gezicht van de nog jonge Canadese Formule 1 coureur.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET