Sergio Pérez glijdt uit in Duitsland en Stroll pakt de punten

Sergio Pérez glijdt uit in Duitsland en Stroll pakt de punten
© Racing Point F1

Lance Stroll heeft een wonderlijke prestatie neergezet tijdens de Grand Prix van Duitsland door als vierde te eindigen. Zijn teamgenoot Sergio Pérez stond tandenknarsend aan de kant toe te kijken nadat hij zijn auto in de vangrail had geparkeerd en dus niet finishte.

Sergio Pérez viel tijdens het spektakelstuk op Hockenheimring uit. De Mexicaan verloor de controle over zijn Racing Point-bolide op het natte asfalt in Hockenheim. "Ik denk dat het veilig was om aan de race te beginnen", aldus Sergio Pérez. "Ik ga nu naar mijn team om mijn excuses aan te bieden."

Het was voor SportPesa Racing Point F1 de omgekeerde wereld. Zoals altijd had het team de hoop gevestigd op Pérez, maar niets was minder waar. Pérez had overstuur en verloor de F1 bolide en hij zorgde voor de eerste van vele safety car situaties.

Stroll hield wonder boven wonder stand. Daar waar anderen fouten maakte, hield hij zijn bolide heel en op de baan. Aan het einde van de race lag hij op podium koers, P3. Het is door een uitzonderlijke race van Vettel dat dát niet lukte. Maar uiteindelijk zal de P4 als een overwinning hebben aangevoeld.

Door: Kris Souverijn0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.