'Een droom die uitkomt'

Sergio Perez geniet van kennismaking met Red Bull-auto

Sergio Perez kreeg dinsdag de gelegenheid om kennis te maken met een Red Bull-auto. De Mexicaanse coureur gaf tijdens een privétest de Red Bull RB15 (de auto uit 2019) de sporen op het circuit van Silverstone.

Sergio Perez geniet van kennismaking met Red Bull-auto
© Getty Images/Red Bull Contentpool | Sergio Perez tijdens filmdag op Silverstone - 23 februari 2021.

Ook al ging het om de RB15, Sergio Perez heeft genoten van zijn eerste kennismaking met een Red Bull-auto. Na een dag met wisselende omstandigheden vertelde Perez dat hij toch wel enige trots ervaarde dat hij zijn naam op de Red Bull-auto zag staan. "Mijn eerste dag met Red Bull was verbazingwekkend. Het was erg speciaal om mijn naam op de auto te zien staan, het is een droom die uitkomt", zei de 31-jarige Mexicaan.

"Ik kan niet anders zeggen dat ik tevreden ben met de progressie die we geboekt hebben, in termen me van comfortabel voelen in de auto", aldus Perez, die zeven jaar lang in de bolides van Force India / Racing Point reed. "Dus was het een uitdaging om ervoor te zorgen dat ik comfortabel in de auto zat, maar dat komt goed, daar heb ik alle vertrouwen in."

Sergio Perez krijgt maar weinig tijd om aan zijn nieuwe werkomgeving te wennen. Na deze test volgt alleen nog een korte wintertest. Dit jaar is de wintertest slechts drie dagen, waardoor beide coureurs slechts anderhalve testdag krijgen, voordat het seizoen 26 maart, met de eerste vrije training, in Bahrein begint.

Sergio Perez onthult zijn Red Bull-helm

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 nieuws 2021Formule 1 2021Red Bull F1Sergio Pérez
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.