Seidl over McLaren's engine-switch: "We liggen erg goed op schema"

McLaren ligt in de aanloop naar het nieuwe F1-seizoen erg goed op schema. Dat is wat Andreas Seidl heeft laten weten. De formatie uit Woking moet niet alleen veel werk verzetten aan 'normale' werkzaamheden omtrent het chassis, maar moet daar ook rekening bij houden met de komst van de nieuwe motorleverancier: Mercedes.

Seidl over McLaren's engine-switch: "We liggen erg goed op schema"
© McLaren F1 | Lando Norris op vrijdag in Italië (2020)

McLaren switcht van motorleverancier. De Britse renstal, die vorig jaar een bijzonder goed seizoen meemaakte, stapt in 2021 over van Renault naar Mercedes. En daarbij komen dus meer, dan gewoonlijk het geval is, werkzaamheden bij kijken. Maar Andreas Seidl heeft tegenover F1-insider laten weten dat McLaren op schema ligt.

"We liggen erg goed op schema", verklaart Seidl tegenover F1-insider. "We krijgen met Mercedes een nieuwe motorleverancier, wat voor ons betekent dat er veel werk verzet moet worden aan de achterkant van de auto. Maar de manier waarop Mercedes werkt is super professioneel. Echt erg indrukwekkend."

Nu moet alles bij McLaren nog wel samenvallen. Het is denkbaar dat er vooral in het begin problemen kunnen opdoemen, omdat het hier gaat om een nieuwe motor. Aangezien de wintertest is gehalveerd in 2021, moet alles perfect werken.

Maar daarover zit de Duitse teambaas van McLaren niet in. "Laten we niet vergeten: Mercedes heeft nog altijd de meest krachtige en beste motor en McLaren zal daarvan profiteren", weet Seidl. "Op papier ziet het er allemaal sterk uit, maar we weten het pas zeker als we getest hebben."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Andreas SeidlF1 nieuws 2021Formule 1 2021McLaren F1Mercedes F1
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.