Sebastian Vettel: "We moeten de auto nog meer leren kennen"

Sebastian Vettel: "We moeten de auto nog meer leren kennen"
Foto: Sebastian Vettel #5 (Ferrari) - Bron: Scuderia Ferrari Media

Ferrari heeft een mooie start van het 2018-seizoen achter de rug. Sebastian Vettel won de Australische Grand Prix en Kimi Räikkönen wist als derde over de meet te komen; een dubbele podiumfinish voor de Italiaanse formatie. Ook al won Sebastian Vettel ronde 1 van het Formule 1-seizoen, de overwinning kwam wel een beetje met geluk tot stand.

Nu staat de Grand Prix van Bahrein voor de deur en Sebastian Vettel heeft veel zin om te beginnen op het circuit in Sakhir. De omstandigheden zijn compleet anders als in het Australische Melbourne. Vooral de temperatuur gaat voor veel teams een rol spelen. In vergelijking met Australië zal de temperatuur in Bahrein ongeveer 15º Celsius hoger liggen en dat is een flink verschil.

Formule 1-coureur Sebastian Vettel heeft in ieder geval al het mogelijke vertrouwen in zijn Italiaanse werkgever. "Ik denk dat we dit jaar een betere auto hebben [dan vorig jaar]", aldus de Duitser. "Maar we moeten nog wel het maximale uit de auto halen. In het begin van het seizoen is het normaal dat je de auto nog volledig moet leren kennen. De tijd die we krijgen om de auto te proberen is gelimiteerd, maar we hebben enkele ideeen die we hier [Bahrein] gaan uitproberen."

"Wat mezelf betreft, ik moet mijn werk goed doen en we moeten ons werk doen als team. We kijken alleen naar onszelf en proberen te verbeteren en ik heb er alle vertrouwen in, de auto heeft veel potentieel", aldus de Grand Prix-winnaar van Australië 2018.

Kimi Räikkönen heeft ook een goed gevoel overgehouden aan zijn Australische Grand Prix. "Melbourne was een goed weekend waarin we veel vooruitgang hebben geboekt", begint Räikkönen. "Over het algemeen hadden we een goed gevoel met de auto en hadden we een behoorlijk redelijke snelheid."

"Het circuit in Sakhir is compleet anders, met totaal andere condities. De trainingen vinden plaats onder daglicht en de race zal met kunstlicht gereden worden, maar daar zijn we wel aan gewend", vervolgt de Finse Ferrari-coureur. "Het zal een stuk warmer zijn en het gevoel zal anders zijn onder deze omstandigheden."

"Ik ben erg blij hoe we het seizoen zijn begonnen, maar we moeten goed bij de les blijven en hard werken, allerlei zaken verbeteren en hopelijk bereiken we zo opnieuw een goed resultaat met beide auto's. Maar we gaan onze uiterste best doen, dat staat vast", aldus Kimi Räikkönen.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.