Sebastian Vettel vijfde en steekt hand in eigen boezem

Sebastian Vettel vijfde en steekt hand in eigen boezem
© Ferrari F1

Tijdens de wintertests in Barcelona was Ferrari ontzettend sterk bezig en het leek erop dat de Ferrari bij Mercedes aan de deur ging kloppen. En in zeker zin was dat ook wel zo, maar ondanks een goede start van het seizoen kwam de klad er in.

Sebastian Vettel, die in Abu Dhabi als vijfde over de eindstreep kwam, denkt dat de Italiaanse formatie lering moet trekking uit het afgelopen seizoen en er naar moet handelen. "We hebben niet het seizoen gehad waar we op hebben gehoopt, dat is duidelijk", steekt de Duitser van wal tegenover Sky Sports. "De redenen daarvoor zijn duidelijk en de lessen die we eruit moet trekken ook."

"Nu is het aan ons om dat in de praktijk te brengen", vervolgt Vettel kritisch. "Als team kunnen we beter presteren, maar als individu kan ik, of nee, moet ik het ook beter doen. Het was van mijn kant ook geen goed jaar."

Met betrekking tot het volgende seizoen en op de vraag wat er volgend jaar mogelijk is, antwoordt de Duitser: "Het is allemaal niet zo slechts als dat het lijkt. Het gaat vooral om kleine dingetjes en die hebben voor een algeheel beeld gezorgd. Maar ik ben ook de eerste die naar mijn eigen deel kijkt. Ik weet dat ik beter kan en dat is mijn doel voor volgend seizoen", aldus Vettel.

Afsluitend laat Vettel, die deze week voor de derde keer vader is geworden, weten: "Hopelijk hebben we volgend een beter totaalpakket, om zo met Mercedes en Red Bull te kunnen vechten."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.