Sebastian Vettel valt uit in USGP met gebroken wielophanging

Sebastian Vettel startte de Grand Prix van de Verenigde Staten als tweede vanaf de eerste startrij. Helaas voor de Duitser, die het vuur weer in zijn racehart heeft branden, moest hij uitvallen in ronde 8.

Sebastian Vettel valt uit in USGP met gebroken wielophanging
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Vettel werd na de start om te beginnen ingehaald door Max Verstappen. Later die ronde kwamen ook Lewis Hamilton, Charles Leclerc ingehaald. Later werd de Duitse Ferrari-coureur ook voorbij gestoken door Lando Norris en Daniel Ricciardo.

Tijdens de eerste ronden was de snelheid helemaal weg bij Vettel en er was geen aanwijsbare reden voor. In ronde 8 moest Vettel uitvallen met een gebroken rechter wielophanging. Waarschijnlijk was dat de reden dat hij in de eerste ronden geen snelheid had in zijn Ferrari.

Sebastian Vettel is de eerste uitvaller in de race op Circuit of The Americas.

Update 20:36 uur: Ferrari waarschuwde Charles Leclerc zojuist om op te passen voor de uitloopstrook in bocht 9. Misschien dat Sebastian Vettel daar zijn wielophanging kapot heeft gereden.

Sebastian Vettel bevestigt tegenover Jack Plooij van Ziggo Sport, dat hij in bocht 9 het broodje heeft geraakt en dat daardoor waarschijnlijk zijn wielophanging, die al een beetje op knappen stond, het definitief begeven heeft.Formule 1 podcast

GP Verenigde Staten - Lewis Hamilton moest nog even wachten maar afgelopen weekend was het dan zover. In week 44, tevens het startnummer van Lewis Hamilton, pakte hij zijn zesde wereldtitel.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Brazilië
vrijdag 15 november 2019
15:00 - 16:30Eerste vrije training
19:00 - 20:30Tweede vrije training
zaterdag 16 november 2019
16:00 - 17:00Derde vrije training
19:00 - 20:00Kwalificatie
zondag 17 november 2019
18:10 - 20:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.