Sebastian Vettel valt uit in USGP met gebroken wielophanging

Sebastian Vettel valt uit in USGP met gebroken wielophanging
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Sebastian Vettel startte de Grand Prix van de Verenigde Staten als tweede vanaf de eerste startrij. Helaas voor de Duitser, die het vuur weer in zijn racehart heeft branden, moest hij uitvallen in ronde 8.

Vettel werd na de start om te beginnen ingehaald door Max Verstappen. Later die ronde kwamen ook Lewis Hamilton, Charles Leclerc ingehaald. Later werd de Duitse Ferrari-coureur ook voorbij gestoken door Lando Norris en Daniel Ricciardo.

Tijdens de eerste ronden was de snelheid helemaal weg bij Vettel en er was geen aanwijsbare reden voor. In ronde 8 moest Vettel uitvallen met een gebroken rechter wielophanging. Waarschijnlijk was dat de reden dat hij in de eerste ronden geen snelheid had in zijn Ferrari.

Sebastian Vettel is de eerste uitvaller in de race op Circuit of The Americas.

Update 20:36 uur: Ferrari waarschuwde Charles Leclerc zojuist om op te passen voor de uitloopstrook in bocht 9. Misschien dat Sebastian Vettel daar zijn wielophanging kapot heeft gereden.

Sebastian Vettel bevestigt tegenover Jack Plooij van Ziggo Sport, dat hij in bocht 9 het broodje heeft geraakt en dat daardoor waarschijnlijk zijn wielophanging, die al een beetje op knappen stond, het definitief begeven heeft.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.