Sebastian Vettel: "Spa en Monza verhullen onze zwakheden"

Sebastian Vettel: "Spa en Monza verhullen onze zwakheden"
© Ferrari F1

Ferrari was net als op Spa snel tijdens de vrijdagsessies op Monza. Maar de dominantie was minder dan op Spa-Francorchamps. Toch gaat Ferrari als favoriet voor de poleposition richting de kwalificatie.

Ondanks dat de dominantie minder groot is als op Spa gelden Charles Leclerc en Sebastian Vettel favoriet voor de poleposition op Monza. Ondanks dat is Sebastian Vettel toch niet helemaal tevreden over de positie van Ferrari in het Formule 1-veld.

"We zijn nog steeds niet waar we willen zijn", aldus Vettel tegenover de pers, waaronder Motorsport-Total. "Maar dit soort circuits [Spa en Monza, red.] verbloemen onze zwaktes. We hebben nog veel werk te doen om het gat met Mercedes nog kleiner te maken en dat doe je niet even in een dag."

Vrijdag was Charles Leclerc de snelste man op de baan, maar Lewis Hamilton kon het verschil minimaliseren tot 0,068 seconde. Daarnaast kon Valtteri Bottas, die als vierde de tweede training afsloot, Sebastian Vettel tot op 0,168 seconde naderen.

Zelfs op de rechte stukken van Monza was Max Verstappen niet kansloos verloren. De Red Bull-coureur verloor 'slechts' 0,4 seconden op de rechte stukken en dat is hoopvol. Wat betreft de racesnelheid zit er weinig verschil tussen de drie topteams.

"Er zijn lange rechte stukken op Monza, dus heb je snelheid nodig en dat voordeel hebben we ", zegt Ferrari-teambaas Mattia Binotto, die ook weet dat de remmen het moeilijk kunnen krijgen. "Het gaat nog steeds een moeilijk worden, omdat we ook met de remmen te maken hebben."

De kwalificatie voor de Italiaanse Grand Prix begint zaterdagmiddag om 15:00 uur.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.