Sebastian Vettel: "Spa en Monza verhullen onze zwakheden"

Ferrari was net als op Spa snel tijdens de vrijdagsessies op Monza. Maar de dominantie was minder dan op Spa-Francorchamps. Toch gaat Ferrari als favoriet voor de poleposition richting de kwalificatie.

Sebastian Vettel: "Spa en Monza verhullen onze zwakheden"
© Ferrari F1

Ondanks dat de dominantie minder groot is als op Spa gelden Charles Leclerc en Sebastian Vettel favoriet voor de poleposition op Monza. Ondanks dat is Sebastian Vettel toch niet helemaal tevreden over de positie van Ferrari in het Formule 1-veld.

"We zijn nog steeds niet waar we willen zijn", aldus Vettel tegenover de pers, waaronder Motorsport-Total. "Maar dit soort circuits [Spa en Monza, red.] verbloemen onze zwaktes. We hebben nog veel werk te doen om het gat met Mercedes nog kleiner te maken en dat doe je niet even in een dag."

Vrijdag was Charles Leclerc de snelste man op de baan, maar Lewis Hamilton kon het verschil minimaliseren tot 0,068 seconde. Daarnaast kon Valtteri Bottas, die als vierde de tweede training afsloot, Sebastian Vettel tot op 0,168 seconde naderen.

Zelfs op de rechte stukken van Monza was Max Verstappen niet kansloos verloren. De Red Bull-coureur verloor 'slechts' 0,4 seconden op de rechte stukken en dat is hoopvol. Wat betreft de racesnelheid zit er weinig verschil tussen de drie topteams.

"Er zijn lange rechte stukken op Monza, dus heb je snelheid nodig en dat voordeel hebben we ", zegt Ferrari-teambaas Mattia Binotto, die ook weet dat de remmen het moeilijk kunnen krijgen. "Het gaat nog steeds een moeilijk worden, omdat we ook met de remmen te maken hebben."

De kwalificatie voor de Italiaanse Grand Prix begint zaterdagmiddag om 15:00 uur.Formule 1 podcast

Grand Prix Italië - Wat een race wat een race. Max moest achteraan starten en verremde zich voor de chicane. We hebben een mooi gevecht gezien tussen Leclerc en Hamilton die ronde lang met elkaar in gevecht waren.
Klik, beluister en GENIET