Sebastian Vettel: "Spa en Monza verhullen onze zwakheden"

Ferrari was net als op Spa snel tijdens de vrijdagsessies op Monza. Maar de dominantie was minder dan op Spa-Francorchamps. Toch gaat Ferrari als favoriet voor de poleposition richting de kwalificatie.

Sebastian Vettel: "Spa en Monza verhullen onze zwakheden"
© Ferrari F1

Ondanks dat de dominantie minder groot is als op Spa gelden Charles Leclerc en Sebastian Vettel favoriet voor de poleposition op Monza. Ondanks dat is Sebastian Vettel toch niet helemaal tevreden over de positie van Ferrari in het Formule 1-veld.

"We zijn nog steeds niet waar we willen zijn", aldus Vettel tegenover de pers, waaronder Motorsport-Total. "Maar dit soort circuits [Spa en Monza, red.] verbloemen onze zwaktes. We hebben nog veel werk te doen om het gat met Mercedes nog kleiner te maken en dat doe je niet even in een dag."

Vrijdag was Charles Leclerc de snelste man op de baan, maar Lewis Hamilton kon het verschil minimaliseren tot 0,068 seconde. Daarnaast kon Valtteri Bottas, die als vierde de tweede training afsloot, Sebastian Vettel tot op 0,168 seconde naderen.

Zelfs op de rechte stukken van Monza was Max Verstappen niet kansloos verloren. De Red Bull-coureur verloor 'slechts' 0,4 seconden op de rechte stukken en dat is hoopvol. Wat betreft de racesnelheid zit er weinig verschil tussen de drie topteams.

"Er zijn lange rechte stukken op Monza, dus heb je snelheid nodig en dat voordeel hebben we ", zegt Ferrari-teambaas Mattia Binotto, die ook weet dat de remmen het moeilijk kunnen krijgen. "Het gaat nog steeds een moeilijk worden, omdat we ook met de remmen te maken hebben."

De kwalificatie voor de Italiaanse Grand Prix begint zaterdagmiddag om 15:00 uur.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.