HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 3uitslag
QUALIuitslag
RACE 1 aug 15:00

Sebastian Vettel pakt in Turkije weer eens een podium

Sebastian Vettel pikte in de laatste ronde de derde podiumplek van zijn teamgenoot Charles Leclerc in. De Monegask probeerde de man op de tweede plek te verschalken, maar vergaloppeerde zich. Vettel zag zijn kans en nam die ook. Vettel kwam als tweede onder de finishvlag door en scoorde samen met zijn teamgenoot Leclerc het beste resultaat dit seizoen voor Ferrari.

Sebastian Vettel pakt in Turkije weer eens een podium
© Ferrari F1

Na een teleurstellende kwalificatie hebben Sebastian Vettel en Charles Leclerc in Turkije een hele mooie race gereden. En onder andere dankzij een goede strategie bereikte de Duitser de derde trede van het podium. Met Leclerc op de vierde plek neemt Ferrari het beste resultaat van het seizoen tot nu toe mee naar Maranello.

In de laatste paar ronden, met Lewis Hamilton aan de leiding, had het Scuderia-duo een geweldig tempo waardoor ze de tweede man in de race, Sergio Pérez, in de Racing Point naderden. Leclerc leidde de aanval op de Mexicaan in de allerlaatste ronde. Pérez maakte een fout in bocht 11 en de Monegask kon er voorbij, maar de Racing Point-coureur vocht zich terug en probeerde de plaats terug te krijgen. Terwijl Leclerc probeerde te verdedigen, ging hij wijd in bocht 12 en Sebastian Vettel pikte de derde plaats van Leclerc af.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Charles LeclercF1 GP TurkijeF1 GP Turkije 2020F1 nieuws 2020Ferrari F1Formule 1 2020Sebastian Vettel
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.