Sebastian Vettel op de rader bij Aston Martin F1 voor 2021

Sebastian Vettel op de rader bij  Aston Martin F1 voor 2021
© Ferrari F1

Racing Point wordt volgend jaar omgedoopt in Aston Martin en de goede vorm die het team nu lijkt hebben, is de rest niet ontgaan. Sebastian Vettel ziet het wel zitten om in 2021 de uitdaging aan te gaan met het beroemde automerk. Teambaas Otmar Szafnauer sluit de komst van de Duitser niet uit.

Met de aankomende naamswijziging gaat Racing Point een nieuw leven tegemoet. Waar het jaren geleden moest vechten om te overleven, lijkt de spaarpot steeds beter gevuld te worden. Lawrence Stroll kocht het team halverwege 2018 en zorgde ervoor dat zijn zoon Lance in 2019 een van de twee stoeltjes mocht bezetten. Daarnaast kocht de rijke Canadees autofabrikant Aston Martin die hij gaat koppelen aan de Formule 1-renstal.

Racing Point heeft afgelopen winter mede door betere financiering een goede auto weten te produceren. De basis van de roze bolide komt erg overeen met de Mercedes van vorig seizoen en dat lijkt tevens de reden te zijn dat het team een grote stap voorwaarts heeft weten te maken. Sebastian Vettel heeft inmiddels ook wel oren na een overstap naar het toekomstige Aston Martin-team, aangezien Ferrari eind dit jaar afscheid van hem gaat nemen.

De opties van de viervoudig wereldkampioen zijn immers beperkt te noemen. Lang leek het erop dat Mercedes het wel zag zitten om Vettel naast Hamilton te laten plaatsnemen, maar die droom gaat zeer waarschijnlijk niet in vervulling. Mercedes zint er namelijk op om in 2021 verder te gaan met Hamilton en Bottas. Fernando Alonso is vandaag officieel bevestigd bij het team van Renault en Daniel Ricciardo neemt de plaats van Sainz in bij McLaren.

Na het eerste Grand Prix weekend in Oostenrijk liet Szafnauer het volgende weten: "Het is complimenteus om te zien dat mensen dit soort geruchten creëren omtrent een viervoudig wereldkampioen. Ik denk dat Alonso ook wel interesse had om voor ons uit te komen. Dat is mooi, maar we richten ons nu op goed racen en het hebben van een goed seizoen. Wat we volgend jaar zullen gaan doen, beslissen we later pas".

Szafnauer kent Vettel goed en het contact tussen de twee heren is altijd aangebleven. "Ik ben als sinds zijn jeugd bevriend met Sebastian en daarom praat ik ook altijd met hem. We hebben nog steeds de tijd om een beslissing te nemen op het gebied van de rijders voor volgend jaar", aldus de 55-jarige teambaas.

Door: Julian Verheul0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.