VT1 4 dec - 14:30
VT2 4 dec - 18:30
VT3 5 dec - 15:00
QUALI 5 dec - 18:00
RACE 6 dec - 18:10

Sebastian Vettel niet bang voor regen in Austin: 'We zijn sowieso snel'

Sebastian Vettel niet bang voor regen in Austin: 'We zijn sowieso snel'
©Pirelli F1 Media

Sebastian Vettel zal dit weekend in Austin alle zeilen bij moeten zetten om Lewis Hamilton van diens vijfde wereldtitel af te houden. De Duitser weet dat het weer een rol kan spelen, maar vreest zeker niet voor eventuele regenbuien.

Na een seizoen met ups en downs heeft Ferrari-coureur Sebastian Vettel, met nog vier races te gaan, een achterstand van 67 punten op Lewis Hamilton. De Brit is zo goed als niet meer in te halen, toch geeft de Duitser niet op.

"We kijken vooruit naar dit weekend in Austin. Ik ben van mening dat het raceweekend in Japan ons heeft geholpen om bepaalde aspecten te leren begrijpen. Het mag duidelijk zijn dat we de afgelopen races niet onze snelheid hebben kunnen laten zien", aldus Vettel.

"Helaas, hebben anderen kunnen profiteren van het feit dat niet alles even gladjes is verlopen tijdens bepaalde races", vervolgt de viervoudig wereldkampioen. "Dit was niet echt ideaal, maar we moeten niet kijken naar het verleden, want daaraan kunnen we niets veranderen."

"We moeten onze focus leggen op de volgende vier races. We blijven onze uiterste best doen en we gaan zien wat het ons brengen zal."

"We hebben gehoord dat er kans is op regen dit weekend. Nou, soms heeft ons dat dit jaar niet echt geholpen, maar dat hoort nou eenmaal bij de sport en we kunnen het weer niet de schuld geven. Ik ben niet bang voor de regen, want onze auto is sowieso snel, of het nou droog is of nat is", aldus Vettel vooruitblikkend op de F1 Grand Prix van de Verenigde Staten.

RaceNotes, Aflevering 2 - Frank Korsel, Julian Verheul en Ries Boogert praten nog even over de F1 GP van Bahrein en blikken vooruit op de Grand Prix van Sakhir. Verder bespreken we het Haas-contract van Nikita Mazepin. Daarnaast hebben we het over de plaatsvervanger van Mercedes-coureur Lewis Hamilton, die eerder deze week positief testte op COVID19. Je hoort het allemaal hieronder in de laatste aflevering van RaceNotes, de podcast van MotorsportZ.
0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
George Russell vervangt in Sakhir Lewis Hamilton. Gaat de jonge Brit Valtteri Bottas verslaan?
Volgende F1 Grand Prix
Sakhir
vrijdag 04 december 2020
14:30 - 16:00Eerste vrije training
18:30 - 20:00Tweede vrije training
zaterdag 05 december 2020
15:00 - 16:00Derde vrije training
18:00 - 19:00Kwalificatie
zondag 06 december 2020
18:10 - 20:10Race
Meer GP Sakhir
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste F1-nieuws en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Dat Max Verstappen in 2020 geen wereldkampioen wordt is inmiddels wel duidelijk. Maar de Nederlander is de enige die het de Mercedes-coureurs moeilijk kan maken. Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.