Sebastian Vettel na Bahrein gefileerd door Italiaanse media

Sebastian Vettel lijkt na de eerste twee GP-weekenden in 2019 vrij weinig goed te kunnen doen. In de Italiaanse media wordt de Duitser levend gefileerd en zijn nieuwe teamgenoot Charles Leclerc wordt op handen gedragen.

Sebastian Vettel na Bahrein gefileerd door Italiaanse media
©Ferrari F1

Sebastian Vettel maakte in Bahrein opnieuw een podiumloos GP-weekend mee. Nadat hij in Australië als vierde over de eindstreep kwam, moest de Duitser in Bahrein zelfs genoegen nemen met de vijfde plek. Leclerc moest dan wel genoegen nemen met de derde podiumstek, de Monegask ging voordat zijn Ferrari-motor ging sputterend fier aan de leiding op het circuit in de woestijn van Bahrein.

Intussen laat de Italiaanse media geen spaan heel van de Duitse Ferrari-coureur. Sommigen zien zelfs Mick Schumacher, eerder dan gepland, de plek van zijn landgenoot inpikken. Of de soep zo heet wordt gegeten als dat deze wordt opgediend valt nog te bezien. Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft de viervoudig wereldkampioen en 'numero uno' nog steeds hoog in het vaandel staan.

Maar daar denken de kranten in Italië anders over. Vettel, die heeft verklaard zich nog niet helemaal optimaal te voelen in de SF90 - iets wat Leclerc overigens wel doet - gaat flink over de tong in de krantenberichten. Zo schrijft La Repubblica: "Vettel heeft zijn voorvleugel en zijn kracht verloren" en "Leclerc is de ware rivaal van Lewis Hamilton." Corriere della Sera schrijft dat Sebasitan Vettel in Bahrein is "vernederd" door Leclerc.

La Gazzetta dello Sport schrijft dat Ferrari terugkeert naar Maranello "met één zekerheid en twee problemen", doelend op Leclerc als zekerheid en de motor en Vettel als de twee problemen. La Stampa maakt het nog wat erger en denkt dat Vettel er goed aan doet om "een mental coach in de arm te nemen en zijn snor af te scheren."

En Corriere dello Sport doet ook nog een duit in het zakje om het vertrouwen van Vettel de grond in te trappen. "Ferrari kijkt naar een toekomst waarin er geen ruimte meer is voor Vettel. Mick Schumacher zou wel eens sneller dan gepland naast Charles Leclerc te werk worden gesteld."

Laten we voor Vettel hopen dat hij er in China weer staat en dat hij meer weerstand kan bieden aan zijn 21-jarige teamgenoot uit Monaco, die zich langzamerhand als publiekslieveling ontpopt.

En terwijl er in tegenstelling tot voorgaande jaren relatieve rust heerst in het Ferrari-team, lijkt de media uit Italië na twee races al compleet in paniek te zijn. Of heeft Vettel nu al last van een mogelijke komst van Mick Schumacher? Voelt hij nu al de hete adem van de spruit van Michael Schumacher in zijn nek?
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.