Sebastian Vettel hoopt nog op een zege in 2019

Ferrari kwam tijdens de race voor de Grand Prix van de Verenigde Staten in Austin helemaal niet uit de verf. Sebastian Vettel viel uit en Charles Leclerc had problemen met de banden en kwam als vierde over de eindstreep, op meer dan 50 seconden achter de winnaar.

Sebastian Vettel hoopt nog op een zege in 2019
© Ferrari F1

Tijdens de kwalificatie leek Ferrari er nog prima voor te staan. Ook tijdens de vrije trainingen, en vooral de tweede op vrijdag, was de snelheid tijdens de longruns helemaal goed en competitief. Maar door de constante schommelingen van de temperatuur kregen de Ferrari-coureurs hun auto in de race niet in het juiste spoor.

Ferrari had tijdens de race in Austin geen schijn van kans. Sebastian Vettel is zich ervan bewust dat er iets niet goed ging. "Het is duidelijk dat er iets niet werkte", begint Vettel tegenover Motorsport-Total. "We liepen niet een beetje achter, maar waren gewoon veel langzamer [dan de rest]."

Er staan nog twee races in de agenda en de eerste vindt plaats in het Braziliaanse Sau Paulo. In het weekend van vrijdag 15 tot en met zondag 17 november worden de sessies voor de Grand Prix van Brazilië verreden op Autódromo José Carlos Pace verreden.

Vettel hoopt dat er - na Austin - geen permanent probleem is ontstaan voor Ferrari. "We willen duidelijk winnen, en ik hoop niet dat het voor de laatste twee races een probleem wordt", aldus de viervoudig wereldkampioen.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Voorbeschouwing: Pakt Max Verstappen een Braziliaanse zege?
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Brazilië
vrijdag 15 november 2019
Uitslag VT1Eerste vrije training
Uitslag VT2Tweede vrije training
zaterdag 16 november 2019
16:00 - 17:00Derde vrije training
19:00 - 20:00Kwalificatie
zondag 17 november 2019
18:10 - 20:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.