VT1 7 aug - 12:00
VT2 7 aug - 16:00
VT3 8 aug - 12:00
QUALI 8 aug - 15:00
RACE 9 aug - 15:10

'Sebastian Vettel heeft een aanbod gekregen van Racing Point'

'Sebastian Vettel heeft een aanbod gekregen van Racing Point'
© Ferrari F1

Het Formule 1-silly season is in volle gang. Het verhaal wat door de meesten gevolgd wordt is dat van Racing Point en Sebastian Vettel. De Duitser heeft volgens betrouwbare bronnen een aanbod gekregen van het toekomstige Aston Martin F1. En het lijkt er op dat Sergio Pérez bij de Britse formatie het veld moet ruimen.

Sebastian Vettel lijkt op weg te zijn naar een nieuwe periode in zijn Formule 1-carrière. Na zes seizoenen bij Ferrari te hebben gereden zal de viervoudig wereldkampioen na de laatste Formule 1-race in Abu Dhabi de Italiaanse deur achter zich dichttrekken. Volgens Lawrence Barretto, redacteur van de officiële Formule 1-site, hoeft Vettel zich geen zorgen te maken dat hij met lege handen komt te staan. Volgens bronnen van Barretto heeft de Duitser een aanbod van het toekomstige Aston Martin F1 gekregen.

Maar wie moet er dan het veld ruimen bij de Britse formatie uit Silverstone? Alle vingers wijzen naar Sergio Pérez. Hoewel de Mexicaan, net als Lance Stroll, een contract op zak heeft om tot en met eind 2022 bij Racing Point/Aston Martin F1 te rijden is het zeer aannemelijk dat hij wordt uitgekocht. En daarmee kan een forse som geld gemoeid zijn.

Als Sebastian Vettel inderdaad een aanbod heeft gekregen van Sergio Pérez's werkgever, wat blijft er dan over voor de coureur uit Mexico? Volgens Barretto wordt Sergio Pérez in dat geval de opvolger van Kimi Räikkönen bij Alfa Romeo Racing. Räikkönen wordt in oktober 41 jaar en ook al zegt de leeftijd niet veel in de Formule 1 van vandaag, toch is het niet ondenkbaar dat de Fin er genoeg van heeft.

Waarom moet Pérez het veld ruimen en niet Stroll?

De kans dat Lawrence Stroll, voor een groot deel eigenaar van het toekomstige Aston Martin F1, zijn zoon aan de kant zet is bijna verwaarloosbaar. De Canadese zakenman is de financiële steun en toeverlaat geweest tijdens de hele carrière van Lance Stroll. Dus er is weinig kans op dat hij zijn zoon de laan uit stuurt.

Iedere middenmoter zal Pérez met open armen ontvangen

Als Aston Martin F1 inderdaad in zee gaat met Sebastian Vettel en Sergio Pérez moet inderdaad het veld ruimen, dan zal er bij de middenmoters om de diensten (en miljoenen) van de Mexicaan gevochten worden. Pérez heeft naar eigen zeggen al een aanbod op zak van een ander niet genoemd Formule 1-team op zak. Maar volgens de bronnen van Barretto ligt Alfa Romeo Racing op koers om de Mexicaan in te lijven. Zij zullen hem met open armen ontvangen en niet alleen om zijn rijderskwaliteiten.  Ook de miljoenen die hij meebrengt van zijn persoonlijke sponsors zijn van harte welkom.

Wordt vervolgd.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.