'Sean Bratches gaat aftreden als commercieel F1-directeur'

'Sean Bratches gaat aftreden als commercieel F1-directeur'
© Youtube

Eigenaar van de Formule 1, Liberty Media, kan de vacature voor een nieuwe commercieel directeur gaan opmaken. Sean Bratches gaat zeer waarschijnlijk op korte termijn aftreden. De kans is groot dat dit zeer binnenkort gaat gebeuren. Zo meldt het Amerikaanse ESPN.

Toen Liberty Media in 2016 de macht kreeg over de Formule 1, werd Sean Bratches aangesteld als de commerciële directeur van de koningsklasse. De voormalige technisch manager van Ferrari en eigenaar van Brawn GP Ross Brawn is sindsdien de motorsportdirecteur. Chase Carey vervult de rol van voorzitter en CEO en is zeer betrokken met zijn twee collega's als het aankomt tot het dagelijks bestuur van de Formule 1. Het ziet er nu dus naar uit dat het team een belangrijke man gaat verliezen.

De Amerikaan erkende niet al te lang geleden dat het reizen en het wonen in London niet meevalt. Bratches heeft tevens een gezin waar hij graag meer aandacht aan wil schenken in de Verenigde Staten. De tijd die de Formule 1 opeist, is teveel om dat voor elkaar te krijgen. Volgens de ESPN is zijn vertrek als commercieel directeur daarom ook aanstaande.

In Abu-Dhabi sprak Carey nog over de toekomst van Bratches. "We zijn met Sean in gesprek, maar er is nog geen beslissing genomen", vertelde de CEO toen. "Sean heeft een bijzonder leven waarbij hij alleen in London woont en zijn gezin in de Verenigde Staten".

De toekomst van Carey is ook nog niet duidelijk aangezien er geruchten zijn die beweren dat de man met de beroemde snor ook zal gaan aftreden als CEO over een niet al te lange tijd. Toto Wolff die nu nog de touwtjes in handen heeft bij Mercedes, wordt gezien als een waardige opvolger. Maar daar zit Scuderia Ferrari niet echt op te wachten.

Wordt vervolgd.

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.