Saward: "Overstap Verstappen naar Ferrari zou carrière kapot maken"

Sinds enige tijd gonst het van de geruchten rondom een mogelijke overstap van Max Verstappen naar Mercedes of Ferrari. De ontsnappingsclausule in diens contract met Red Bull zou het mogelijk maken om eerder dan gepland bij de Oostenrijkse renstal te vertrekken, iets wat Sebastian Vettel enkele jaren geleden ook deed.

Saward: "Overstap Verstappen naar Ferrari zou carrière kapot maken"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Maar voorlopig heeft men bij Ferrari geen interesse in de Nederlander. Op de vraag van Sky Sports of Max Verstappen op de radar staat bij de Scuderia antwoordt teambaas Mattia Binotto glashelder: "Nee helemaal niet en ik kan alleen maar beamen wat Seb [Sebastian Vettel] eerder al heeft gezegd. Onze line-up voor volgend seizoen staat al vast er er is geen enkele reden om dat te wijzigen. We staan er momenteel goed voor", aldus de Italiaanse teambaas.

En volgens F1-journalist Joe Saward is dat maar beter ook. Bij een overstap van Max Verstappen naar Ferrari voorziet de Brit een horrorscenario voor de carrière van de Nederlander ontstaan. Het zou op z'n minst geen stap vooruit zijn.

Een scenario waaraan gedacht wordt is dat Verstappen van stoeltje wisselt met Sebastian Vettel. Maar daarmee ziet Saward de carrière van Max Verstappen kapot gaan. Op de eerste plaats: "Waarom zou Verstappen naar Ferrari gaan, om zijn carrière kapot te maken? Dat is namelijk wat er gebeurt als wie dan ook naar Ferrari gaat, met de huidige teamleiding", schrijft Saward.

De geruchten van een mogelijk vertrek van de Nederlander bij Red Bull zijn al wat minder geworden. Verstappen won afgelopen weekend de Grand Prix van Oostenrijk op een fabelachtige wijze. Verstappen schonk daarmee Red Bull's motorleverancier hun eerste zege in het hybride tijdperk en de eerste zege sinds Jenson Button met een Honda-motor de Grand Prix van Hongarije 2006 op z'n naam zette, bijna dertien jaar na dato.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race