Sauber ondanks uitval Leclerc en puntloos toch tevreden

Charles Leclerc beleefde een teleurstellend einde van zijn thuis Grand Prix, de Grote Prijs van Monaco. De jonge Monegask viel uit in de 72e ronde. Zijn Zweedse teamgenoot Marcus Ericsson eindigde op p11, net niet genoeg om een puntje te scoren.

Sauber ondanks uitval Leclerc en puntloos toch tevreden
©Sauber F1 Media

Leclerc had een puike race en maakte, net als Ericsson overigens, geen enkele fout. Helaas voor Leclerc had hij een groot remprobleem in de 72e ronde: “De remmen deden compleet niets!”. De beelden lieten zien dat hij geen kant meer op kon en Hartley niet kon ontwijken. Voor Ericsson betekende het een plek winst.

Beide heren hebben zondag wel overtuigend laten zien dat Sauber F1 op een snel stijgende lijn zit. Ericsson eindigde voor de beide Williams F1, beide Haas F1, voor een McLaren en Force India. Dat moet het team toch, ondanks het uitvallen van Leclerc, een enorme boost geven.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET