Sauber maakt stappen, maar sluit China puntloos af

Het Sauber F1 team heeft geen punten gescoord in de HEINEKEN Chinese Grand Prix maar heeft wel laten zien stappen te maken. Marcus Ericsson eindigde op een 16e plek en zijn teamgenoot Charles Leclerc eindigde 19e.

Sauber maakt stappen, maar sluit China puntloos af
©Sauber F1

Leclerc leek in eerste instantie de betere van de twee Sauber F1 coureurs en was gretig genoeg om langzaam maar zeker zich na zo'n 18 rondjes naar een dertiende plek toe te racen. Ericsson leek achter te blijven en verbleekte even bij de jonge Monegask. Leclerc moest echter zijn hoofd buigen voor de Renaults en de Toro Rosso's. Na een pitstop moest Charles zijn race vanaf P20 weer beginnen.

De safety car situatie veroorzaakt door de beide Toro Rosso's was in het voordeel voor de Saubers die het veld mochten inhalen en bij de herstart goede zaken deden. Overigens maakte Leclerc ook nog een foutje, onderging een spin maar kon zijn race hervatten zonder schade. Het team liet weten mild te oordelen omdat hij nog weinig ervaring in de Formule 1 heeft.

Al met al hebben beide coureurs laten zien dat Sauber F1 stappen maakt en niet meer de hekkensluiter van de sport is. Als het team dit kan vasthouden zou van topklasse getuigen.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.
In 2020 zal Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Dan kun je je registreren en inloggen.
Redactie Contact RSS Feeds Privacy Disclaimer Vacatures Huisregels AdverterenAlle rechten voorbehouden © 2016-2020