Sauber F1 stelt bekendmaking line-up voor 2018 uit

Terwijl er vanuit werd gegaan dat Sauber F1 ergens in het raceweekend van Abu Dhabi de line-up voor 2018 bekend zou maken, heeft teambaas Frédéric Vasseur vrijdag late weten dat de line-up voor 2018 volgende week pas officieel bekend wordt gemaakt. Eerder liet de Fransman nog weten dat een en ander in Abu Dhabi bekend zou worden, echter komt Vasseur hier nu op terug.

Sauber F1 stelt bekendmaking line-up voor 2018 uit
©Sauber F1

"Ik ben een beetje te optimistisch geweest", aldus Vasseur. "Het is een kwestie van enkele dagen en ik denk niet dat we er dit weekend al uitkomen. Waarschijnlijk ergens in de volgende week."

De vertraging van de bekendmaking kunnen te maken hebben met de onderhandelingen met Scuderia Ferrari. Ferrari ziet graag twee van hun junioren, Charles Leclerc en Antonio Giovinazzi, in de Sauber plaatsnemen vanaf de Grand Prix van Australië 2018. Ook zijn er plannen om de Ferrari-motor als zijn Alfa Romeo te labelen.

Echter zal de Sauber-teameigenaar, die een goede band onderhoudt met landgenoot Marcus Ericsson, geen voorstander zijn van het plannetje van Ferrari. En wellicht dat de schoen daar nog wrikt.

Over de Alfa Romeo-kwestie laat Vasseur weten: "Het kan deel uit maken van de onderhandelingen, maar daar liggen onze prioriteiten niet. Naast de keuze van de coureurs, hebben we ook nog andere onderwerpen die besproken moeten worden", aldus Frédéric Vasseur.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.