Sauber-coureurs claimen in Abu Dhabi startplek 18 en 19

Na wat hoog gespannen verwachtingen van het Sauber F1 team na alle vrije trainingen was het aan de bak om zo hoog mogelijk te kwalificeren zaterdag op het Yas Marina circuit in Abu Dhabi. Uiteindelijk haalden beide Saubers Q2 niet. Marcus Ericsson kwalificeerde zich als 19e, Pascal Wehrlein deed het wederom beter dan zijn teamgenoot en heeft plek 18 achter zijn naam staan.

Sauber-coureurs claimen in Abu Dhabi startplek 18 en 19
Foto: Pascal Wehrlein #94 (Sauber) - Bron: Sauber F1 Media

De beide Saubers waren zaterdag al snel buiten in Q1. Wehrlein was sneller dan zijn Zweedse teamgenoot in de eerste, tweede stint en derde stint. Het onderlinge kwalificatie duel is dan ook weer in het voordeel van de Duitser die het beduidend beter doet dan zijn teamgenoot. Dat Sauber is gegroeid bleek uit het feit dat de Saubers zich voor één van beide Toro Rosso’s hebben gekwalificeerd.

De race zondag zou wel eens Wehrlein's laatste race voor het team kunnen zijn én zijn laatste meters in de Formule 1. Sauber heeft officieel nog niets bekend gemaakt over wie er de stoeltjes gaat bezetten in het volgende F1 seizoen. Het roddelcircuit is op volle toeren, aannames worden gedaan, maar vooralsnog zijn de monden van zowel Wehrlein, Ericsson als Vasseur met Ducttape stevig dicht geplakt.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET