VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALIuitslag
RACE 5 jul - 15:10

Sauber-coureurs brengen bolides over de streep

Sauber-coureurs brengen bolides over de streep
De Sauber C36-Ferrari (Marcus Ericsson achter het stuur) in actie op Circuit de Barcelona-Catalunya op 22 feb. 2017 - Bron: Sauber F1 Media

Een mooie en strakke race van het team Sauber in de vierde ronde van het kampioenschap in de Formule 1, de VDB Russian Grand Prix op het circuit van Sotsji in Rusland. Weliswaar kwam het team niet in de punten, maar beide coureurs wisten hun bolide over de eindstreep heen te krijgen.

En dat is zeker wat waard. De 22-jarige Pascal Wehrlein eindigde achter zijn teamgenoot, de 26-jarige Zweed Marcus Ericsson. Beide coureurs eindigden respectievelijk 16e en 15e en startten op de supersoft banden vanaf een 17e en 18e plek.

Al in de 3e ronde tijdens de safety car kwamen beide coureurs binnen voor een bandenwissel. En nadat Ricciardo uitviel lagen beide Sauber coureurs op P15 en P16. Daar herstartten zij de race tegen elkaar. De derde pitstop was er voor Wehrlein in de 21e ronde met nieuwe ultrasofts. Hij kwam terug op de 16e plek. De stop was niet super strak en het kostte meer seconden dan nodig.

De derde stop voor Ericsson was twee ronden later. Die stop ging strakker en Ericsson kwam voor Wehrlein weer de baan op. De teamgenoten bleven echter zeer dicht bij elkaar de rest van de race. Uiteindelijk was daar dan de finish met dit keer de onderlinge winst voor Ericsson.

De race werd gereden op een asfalttemperatuur hoger dan 40 graden en een luchttemperatuur van 26 graden. De race telde 53 ronden, waarvan dit keer 2 opwarmronden, met een totale afstand van 309, 745 kilometer. Wehrle

Door: Kris Souverijn0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.