Sainz valt in laatste race voor Toro Rosso vroeg uit

Carlos Sainz jr. heeft voorlopig zijn laatste meters gereden voor Scuderia Toro Rosso. Letterlijk een paar meters, omdat hij in de tweede bocht zijn auto verloor en in de vangrail terecht kwam. Teamgenoot Pierre Gasly bracht keurig zijn auto thuis en eindigde als 13e. Het was niet het resultaat waar het team op hoopte, namelijk nul punten.

Sainz valt in laatste race voor Toro Rosso vroeg uit
©Getty Images / Red Bull Contentpool

Het ging in de tweede bocht al mis voor de Spanjaard. Carlos verontschuldigde zich direct bij zijn team. Dit was niet wat hij en zijn team had verwacht. "Het spijt me oprecht", zei Sainz. "Ik ging er voor maar het lukte niet." Zijn engineer reageerde: "Maakt niet uit, het is jammer om de race zo te eindigen." Op twitter reageerde het team iets minder mild. "Zo, dat was een korte laatste race bij ons @Carlos, 'sorry jongens', zei hij over de radio. Dat vinden wij nou ook, het is een schande."

Gasly had een goede pace en leek onderweg te zijn om zijn eerste punten te scoren. Door pitstops kon hij een tijdje de 8e plek verdedigen maar na zijn eerste pitstop in de 22e ronde viel hij terug naar een 14e plaats. Hij vocht wel om een plek in de top tien samen met Massa, Magnussen en Grosjean. Vier coureurs op schootsafstand van elkaar. Gasly krijgt van zijn engineer te horen dat hij moet pushen! En dat resulteerde in een momentje waar hij zijn banden mee oprookte en opnieuw naar binnen moest in de 40e ronde. Dat zorgde ervoor dat hij P10 wel kon vergeten.

Hij ging uiteindelijk als 13e over de eindstreep. Zijn team spreekt van 'een goed resultaat'. De volgende race zullen Pierre Gasly en Daniil Kvyat samen de eer van het team moeten hooghouden en weer een keer punten moeten schoren.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister