Sainz tevreden, Norris niet: "Ik zal het zondag goed moeten maken"

McLaren kijkt niet tevreden terug op de kwalificatie voor de Grand Prix van Duitsland. Publiekslieveling Lando Norris struikelde pijnlijk in Q1 en start vanaf P16. Carlos Sainz deed het een stuk beter en mag zondagmiddag vanaf de zevende startplek aan de race beginnen.

Sainz tevreden, Norris niet: "Ik zal het zondag goed moeten maken"
© McLaren F1

Sainz maakte een prima kwalificatie mee en haalde Q3. En daar werd hij ook nog eens geholpen door Leclerc die net als zijn teamgenoot de auto in de pitbox moest laten. Sainz jr stak dit keer wel met kop en schouders boven zijn teamgenoot uit. De Spanjaard start vanaf plek zeven.

"Ik ben vanzelfsprekend erg tevreden over mijn kwalificatie. Helemaal als je je realiseert dat onze concurrenten dit weekend sneller waren dan wij", aldus Carlos Sainz. "We reageerden op de juiste momenten goed en reden enkele solide ronden en wisten zodoende naar Q3 te rijden."

"We staan op een goede startpositie voor de race op zondagmiddag. Iedereen speculeert nog over het weer tijdens de race, maar wat er ook gebeurt zij zijn er klaar voor om voor de punten te vechten", aldus Sainz.

Lando Norris maakte geen goede kwalificatie mee. De Brit kreeg zijn ronde in Q1 niet voor mekaar en start zondag vanaf een teleurstellende P15. "Het mag duidelijk zijn dat ik teleurgesteld ben. Allereerst omdat ik niet in Q2 geraakte en daardoor heb ik ten tweede geen goede startpositie", steekt de jonge Brit van wal.

"Zoals Carlos [Sainz] liet zien zat er meer in de auto. Toen het er om ging kreeg ik het niet voor elkaar om een goede ronde te rijden", aldus Norris, die de hand in eigen boezem steekt. "Ik zal het zondag goed moeten maken."

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.