VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACEuitslag

Sainz haalt een kostbare punt binnen

Sainz haalt een kostbare punt binnen
Foto: Carlos Sainz jr. (Toro Rosso) - Bron: Red Bull Content Pool

Carlos Sainz jr heeft voor Torro Rosso een felbegeerde punt gescoord. De 22-jarige Spanjaard wist na een mooie race zijn auto als tiende over de eindstreep heen te racen. Sainz jr. kwalificeerde zich als 11e maar werd 3 plaatsen naar achteren gezet door een gridstraf. Daarmee gaf hij zijn 23-jarige Russische teamgenoot een zetje naar voren die zich als 13e gekwalificeerd. Danill Kvyat startte vanaf plaats 12 met één opdracht: de race uitrijden en de Rus deed dat. Hij eindigde als 12e. De coureurs startten op de ultrasofts.

De race startte wat rommelig waar Sainz gebruik van maakte. Hij lag al snel op P 11, voor zijn teamgenoot. Na een safety car situatie door een botsing tussen Grosjean en Palmer, werd de race hervat met veel druk van Sainz op Magnussen. Ook Sainz zelf werd onder druk gezet door Kvyat waardoor er een gevecht ontstond om P10, P11 en P12. Lucht kwam er voor Sainz nadat Stroll aanzette en Kvyat weer onder druk zette. Door enkele ronden verdedigende lijnen van Kvyat liep Sainz wat uit en bleef het middenveld vrij stabiel.

In de 22e ronde was er dan een pitstop voor zowel Magnussen als voor Kvyat. De 5 seconden tijdstraf voor Magnussen zorgde ervoor dat Kvyat voor de Deen op de baan kwam en daar geen last meer van had. Sainz lag inmiddels al op de 9e plek. Carlos kwam in de 25e ronde binnen voor de pitstop en kwam terug op een 11e plek, net buiten de punten. Vandoorne verloor vervolgens met zijn pitstop en tijdstraf zijn plek aan Danill die de 12e plek opeiste. Uiteindelijk ging Carlos zijn concurrent Lance Stroll voorbij en claimde de 10e plek. In de 40e ronde kreeg Sainz nog een waarschuwing van zijn team: blijf van de kerbs af!”

Uiteindelijk reed Sainz stabiel op de 10e plek en ook Danill kon rustig de race uitrijden op een 12e plek. Beide coureurs kregen complimenten van het team voor het mooie resultaat. “Goed gedaan Carlos, weer een punt binnen.” En lovende woorden voor Danill: “Goed gedaan Danill, je reed een hele goede race”.

Sainz staat na deze grand prix op de 9e plek met 11 punten in het kampioenschap. Danill met 2 punten op een 14e plaats.

Door: Kris Souverijn0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.