Sabine Kehm over Schumacher jr: "Hij heeft niets cadeau gekregen"

Mick Schumacher maakt tijdens de eerste vrije training van de Eifel GP zijn Formule 1-debuut. Volgens zijn manager Sabine Kehm heeft de jonge Duitser tijdens de weg naar de Formule 1 niets cadeau gekregen.

Sabine Kehm over Schumacher jr: "Hij heeft niets cadeau gekregen"
© FIA Formule 2

Morgen (vrijdag) komt de derde Schumacher in actie tijdens de eerste vrije training voor de Eifel GP. Na zijn vader Michael en oom Ralf zal Mick Schumacher zijn debuut maken in de koningsklasse van de Formule 1. Mick Schumacher bestuurt op de Nürburgring in VT1 de Alfa Romeo van Antonio Giovinazzi.

Het Hinwil-team zou de toekomstige thuisbasis kunnen zijn van de jonge Duitser van de Ferrari Driver Academy, die droomt van een contract voor het seizoen 2021. In de tussentijd moet Schumacher jr. echter proberen de titel te veroveren in de Formule 2, wat zijn tweede kampioenschap zal worden dat hij in drie jaar won, na zijn succes in de Europese F3 van 2018.

Velen zijn van mening dat de succesvolle carrière van Mick's vader, Michael Schumacher, de weg naar de top heeft vergemakkelijkt. Maar in kamp Schumacher denkt men daar anders over en ergeren ze zich behoorlijk aan deze insinuaties. De woordvoerder van Michael Schumacher, Sabine Kehm, die ook zijn manager was in de 'tweede carrière' van de Kaiser, wilde daarover iets zeggen.

In nauw contact met de familie van de kampioen uit Kerpen, vertelde Kehm over de carrière van Mick Schumacher: "Voor hem is het een geweldige bevestiging. Het bewijs dat hij alles goed heeft gedaan. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, was het niet zo gemakkelijk voor hem. Hij kreeg niets cadeau, hij verdiende het door zijn prestaties."

"Het wordt buitengewoon spannend voor Mick om op hetzelfde circuit en tegelijkertijd met kampioenen als Lewis [Hamilton] en Sebastian [Vettel] te rijden. Hij zal proberen te leren en zoveel mogelijk plezier te hebben", sluit Kehm af. Schumacher zal in de auto van Antonio Giovinazzi rijden. In VT2 neemt Giovinazzi het stuurtje weer van Schumacher over.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Alfa Romeo F1F1 GP EifelF1 GP Eifel 2020F1 nieuws 2020Formule 1 2020Mick SchumacherSabine Kehm
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.