'Russisch en Spaans Formule 1-team in de maak voor 2021'

'Russisch en Spaans Formule 1-team in de maak voor 2021'
© Barry Mikkers/MotorsportZ

Na Panthera Team Asia F1 heeft zich nog een potentieel Formule 1-team zich gemeld om vanaf 2021 deel te nemen aan de Formule 1. Volgens Autohebdo heeft een volledig Spaans team interesse om in de wereld van de Formule 1 te stappen.

Over het achtste Concorde Agreement zijn de FIA, Liberty Media en de Formule 1-teams het nog niet eens geworden. Aan het eind van oktober moet er een ondertekend akkoord liggen. Ondanks dat de betrokken partijen nog geen overeenkomst hebben gesloten, hebben Campos Racing en Monaco Increase Management (MIM) de handen ineengeslagen om samen de duik in het diepe te wagen.

Spaans F1 team

Volgens Autohebdo heeft het Spaanse team Peter McCool (voormalig ontwerper Super Aguri) al ingelijfd. Naar verluidt zouden voormalig Formule 1-coureur Pascal Wehrlein (gemanaged door MIM) en Spaanse racetalent Alex Palou gestrikt zijn als coureurs. De voornemens zijn niet bedoeld om warme lucht te verplaatsen, want er zijn ook al gesprekken geweest tussen de Spanjaarden en Chase Carey en Ross Brawn.

Russisch F1 team

Er is ook interesse getoond vanuit Rusland om een Russische Formule 1-team op te richten en in te schrijven voor 2021. Boris Rotenberg, van SMP Racing, wil een volledig Russisch team opzetten. De Russische miljardair wordt gesteund door de overheid. Tijdens het GP-weekend vorige week in Sochi sprak de Russische minister van handel bemoedigende woorden. "Het is een kwestie van tijd. Met meer teams maken meer Russische coureurs kansen", aldus de minister.

Er lijken meerdere partijen geïnteresseerd te zijn om zich te mengen in de koningsklasse van de autosport. Of de voorgenomen teams er ook werkelijk gaan komen, is nog afwachten. De Formule 1 zit niet te wachten op halfbakken constructies, die na een seizoen al ter ziele gaan.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.