Russell: "Terugkeer Patrick Head precies wat Williams nodig heeft"

Het geplaagde Williams F1-team kwam sinds enige tijd met positief nieuws naar buiten. Zo werd vrijdag bekend gemaakt dat Sir Patrick Head terugkeert bij de Britse formatie. Hij moet orde gaan brengen in het wankele Williams F1-team.

Russell: "Terugkeer Patrick Head precies wat Williams nodig heeft"
©Williams F1

Vrijdag werd wereldkundig gemaakt door Williams F1 dat medeoprichter Sir Patrick Head in de achtergrond terug keert bij de Britse formatie en dat is niets minder dan goed nieuws voor de oud kampioenen. Rookie Georgoe Russell is het daarmee helemaal eens.

"Dat is gewoon geweldig nieuws", aldus Russell, die toch wel erg te lijden heeft. Het Britse racetalent werd vorig jaar nog Formule 2-kampioen en moet nu nog net niet de rode lantaarn vasthouden, maar het scheelt niet veel.

Russel vervolgt met "Hij gaat alleen als raadgever optreden, maar gezien zijn krachtige persoonlijkheid en karakter is dat exact wat het team nodig heeft in deze moeilijke tijd. Hij is een geweldige engineer en zijn succeslijst spreekt voor zichzelf."

"Hij zal niet fulltime voor het team aan de slag gaan, maar hij maakt nu wel deel uit van het Williams-team, hij wil helpen", aldus een gerustgestelde Russell.

Niet alleen Russell is blij met het nieuws over de terugkomst van de ontwerplegende Patrick Head. Ook Robert Kubica juicht het nieuws meer dan aan. "We merken al verschil, niet alleen door zijn aanwezigheid, maar ook in de tijden in Bahrein."

Robert Kubica verschilde met zijn teamgenoot niet meer de hatelijke volle seconde, maar kwam slechts nog maar enkele tienden te kort op zijn veel jongere teamgenoot. "Het is geweldig dat hij ons komt helpen, laten we zien waar het ons brengt", aldus Robert Kubica.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.