VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACE12 jul - 15:10

Russell: "Terugkeer Patrick Head precies wat Williams nodig heeft"

Russell: "Terugkeer Patrick Head precies wat Williams nodig heeft"
©Williams F1

Het geplaagde Williams F1-team kwam sinds enige tijd met positief nieuws naar buiten. Zo werd vrijdag bekend gemaakt dat Sir Patrick Head terugkeert bij de Britse formatie. Hij moet orde gaan brengen in het wankele Williams F1-team.

Vrijdag werd wereldkundig gemaakt door Williams F1 dat medeoprichter Sir Patrick Head in de achtergrond terug keert bij de Britse formatie en dat is niets minder dan goed nieuws voor de oud kampioenen. Rookie Georgoe Russell is het daarmee helemaal eens.

"Dat is gewoon geweldig nieuws", aldus Russell, die toch wel erg te lijden heeft. Het Britse racetalent werd vorig jaar nog Formule 2-kampioen en moet nu nog net niet de rode lantaarn vasthouden, maar het scheelt niet veel.

Russel vervolgt met "Hij gaat alleen als raadgever optreden, maar gezien zijn krachtige persoonlijkheid en karakter is dat exact wat het team nodig heeft in deze moeilijke tijd. Hij is een geweldige engineer en zijn succeslijst spreekt voor zichzelf."

"Hij zal niet fulltime voor het team aan de slag gaan, maar hij maakt nu wel deel uit van het Williams-team, hij wil helpen", aldus een gerustgestelde Russell.

Niet alleen Russell is blij met het nieuws over de terugkomst van de ontwerplegende Patrick Head. Ook Robert Kubica juicht het nieuws meer dan aan. "We merken al verschil, niet alleen door zijn aanwezigheid, maar ook in de tijden in Bahrein."

Robert Kubica verschilde met zijn teamgenoot niet meer de hatelijke volle seconde, maar kwam slechts nog maar enkele tienden te kort op zijn veel jongere teamgenoot. "Het is geweldig dat hij ons komt helpen, laten we zien waar het ons brengt", aldus Robert Kubica.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.