Rubinho weet waarom Verstappen zo populair is in Brazilië

Rubinho weet waarom Verstappen zo populair is in Brazilië
© Pirelli

Max Verstappen was al populair in Brazilië, maar na zijn fabelachtige overwinning van afgelopen zondag op het circuit in São Paulo lijken de Brazilianen hem nog meer in hun hart te hebben gesloten, en Rubens Barrichello zegt te weten hoe dat komt.

Er staat geen maat op Max Verstappen. De Nederlander controleerde de zaterdag en zondag van GP-weekend in Brazilië en ging er zondag in stijl met de zege vandoor, de achtste uit zijn carrière. De Braziliaanse autosportfans zijn helemaal door het dolle over Nederlander, die een rijstijl heeft waar men in Brazilië dol op is.

Voormalig Formule 1-coureur Rubens Barrichello, ook bekend onder de bijnaam 'Rubinho', zegt te weten hoe het komt dat de Brazilianen zo gek zijn op Max Verstappen, die in 2016 de Brazilianen trakteerde op een legendarisch optreden tijdens de regenrace, die hij - vanuit de achterhoede - als derde afsloot. Ook de race van vorig jaar, waar hij als leider in de race door Racing Point-coureur Esteban Ocon van de baan werd gekegeld, sprak tot de verbeelding.

Tegenover De Telegraaf verklaart Barrichello: "Max is een agressieve coureur en daar houden de fans van. Daarnaast is hij ook heel uitgesproken. Hij zegt wat hij denkt. Dat alles maakt hem tot een zeer populaire coureur in Brazilië", aldus de 47-jarige Braziliaan. "Het was eigenlijk een kwestie van tijd voordat Max zou winnen in Brazilië."

Een oud-coureur die lovende woorden van gelijke strekking heeft, is Jacques Villeneuve. De Canadees zegt dat Max Verstappen klaar is om wereldkampioen te worden, maar kan voor een bepaalde eigenschap van de Nederlander geen waardering hebben, en hij doelt daarmee op de uitgesprokenheid van Max Verstappen. "Hij zou voorzichtiger moeten zijn met wat hij zegt", aldus Villeneuve tegenover Sky Italia, doelend op de opmerking van Verstappen, na de Grand Prix van de Verenigde Staten.

Verstappen liet - na de race in Austin - in niet mis te verstane woorden weten dat Ferrari 'gesjoemeld' zou hebben. "In dat geval, sprak hij over iets waarvan hij niets kon weten. En dat was het hele probleem in die opmerking", aldus de oud-kampioen van 1997, die verder niets dan goeds over de Nederlander heeft te melden. "Volgens mij is hij klaar om wereldkampioen te worden."

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.