VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Ross Brawn: "Verstappen doet me aan Schumacher denken"

Ross Brawn: "Verstappen doet me aan Schumacher denken"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen is in de loop van de jaren met meerdere grootheden uit de Formule 1 vergeleken. Maar vooral de namen van Ayrton Senna Da Silva en Michael Schumacher zijn regelmatig aangehaald in vergelijking met de meest succesvolle Nederlandse Formule 1-coureur.

Sportief directeur van de Formule 1, Ross Brawn, schreef na de 70th Anniversary Grand Prix een column voor de website van de sport. Daarin vergelijkt de Brit Max Verstappen met Michael Schumacher en hoe de Nederlander hem in veel opzichten doet denken aan de Duitser, met wie hij in zijn Ferrari-periode samenwerkte.

"Max was gewoonweg sensationeel op Silverstone", schreef Brawn. "Hij doet me in veel opzichten aan Michael Schumacher denken. Als je naar zijn radiocommunicatie luistert, heeft hij duidelijk reserves over. - De limiet van de auto is niet de limiet van Max Verstappen. Hij voelt de zwakke punten van de auto feilloos aan en reageert daar perfect op. Ik herinner me de vroege dagen van Max in de Formule 1 waar zijn snelheid duidelijk was - hij is nu uitgegroeid tot een uitzonderlijke coureur."

De humor van Max Verstappen kan Ross Brawn ook erg waarderen. "Ik vond zijn opmerkingen over de boardradio erg leuk, vooral toen hij zei dat hij niet 'als een oma wilde rijden' toen het team hem in de race vroeg om zijn banden te sparen. Het getuigt van een enorm vertrouwen en een band in het team, die erg sterk is", voegt Brawn toe.

Ross Brawn heeft zich wel vaker positief uitgesproken over Max Verstappen. Hij kan vooral de rijsstijl van de Red Bull-coureur erg waarderen. Dit weekend staat de Grand Prix van Spanje op het programma en gaat Verstappen een poging ondernemen om ook die Formule 1-race op zijn naam te zetten.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.