Ross Brawn: "Talent en vindingrijkheid moet beslissend worden"

De Canadese Grand Prix was voor de fans geen spannende race. Deze bevinding wordt ook door Formule 1-sportdirecteur Ross Brawn onderstreept. Circuit Gilles Villeneuve is niet een circuit waar je een dergelijke race zou verwachten, aangezien de kenmerken van het circuit in Montreal de juiste zijn voor spannende races.

Ross Brawn: "Talent en vindingrijkheid moet beslissend worden"
©Getty Images / Red Bull Contentpool

"De strijd om het kampioenschap is echt opwindend dit jaar", begint Ross Brawn. "Maar het is waar dat in Montreal, net als in Monaco, de kwalificaties spannender waren dan de race. Een voorspelbare race zou je in Monaco wel verwachten, maar niet op het circuit op Île Notre-Dame."

"Maar ik ben een voetbalfan en ook ik heb een aan van de beste teams gelijk zien eindigen, en er zullen er waarschijnlijk ook een aantal gelijk spelen tijdens het WK-voetbal."

"We moeten er voor zorgen dat de Formule 1 spectaculaire en onvoorspelbare race kan leveren. In Canada finishten alles de zes beste auto's van de beste teams in de zelfde ronde, terwijl Nico Hülkenberg zevende werd en de race met één ronde achterstand op de eerste zes auto's afsluit."

"Het gebeurt en het is niet goed voor de sport. We moeten naar een tijdperk waarin talent en vindingrijkheid de beslissende factoren zijn bij het winnen van een race en het kampioenschap, en niet wie het grootste budget heeft", aldus Ross Brawn.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP CanadaF1 GP MonacoLiberty MediaRoss Brawn
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.