Ross Brawn: "Talent en vindingrijkheid moet beslissend worden"

De Canadese Grand Prix was voor de fans geen spannende race. Deze bevinding wordt ook door Formule 1-sportdirecteur Ross Brawn onderstreept. Circuit Gilles Villeneuve is niet een circuit waar je een dergelijke race zou verwachten, aangezien de kenmerken van het circuit in Montreal de juiste zijn voor spannende races.

Ross Brawn: "Talent en vindingrijkheid moet beslissend worden"
©Getty Images / Red Bull Contentpool

"De strijd om het kampioenschap is echt opwindend dit jaar", begint Ross Brawn. "Maar het is waar dat in Montreal, net als in Monaco, de kwalificaties spannender waren dan de race. Een voorspelbare race zou je in Monaco wel verwachten, maar niet op het circuit op Île Notre-Dame."

"Maar ik ben een voetbalfan en ook ik heb een aan van de beste teams gelijk zien eindigen, en er zullen er waarschijnlijk ook een aantal gelijk spelen tijdens het WK-voetbal."

"We moeten er voor zorgen dat de Formule 1 spectaculaire en onvoorspelbare race kan leveren. In Canada finishten alles de zes beste auto's van de beste teams in de zelfde ronde, terwijl Nico Hülkenberg zevende werd en de race met één ronde achterstand op de eerste zes auto's afsluit."

"Het gebeurt en het is niet goed voor de sport. We moeten naar een tijdperk waarin talent en vindingrijkheid de beslissende factoren zijn bij het winnen van een race en het kampioenschap, en niet wie het grootste budget heeft", aldus Ross Brawn.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET