Ross Brawn: "Talent en vindingrijkheid moet beslissend worden"

Ross Brawn: "Talent en vindingrijkheid moet beslissend worden"
©Getty Images / Red Bull Contentpool

De Canadese Grand Prix was voor de fans geen spannende race. Deze bevinding wordt ook door Formule 1-sportdirecteur Ross Brawn onderstreept. Circuit Gilles Villeneuve is niet een circuit waar je een dergelijke race zou verwachten, aangezien de kenmerken van het circuit in Montreal de juiste zijn voor spannende races.

"De strijd om het kampioenschap is echt opwindend dit jaar", begint Ross Brawn. "Maar het is waar dat in Montreal, net als in Monaco, de kwalificaties spannender waren dan de race. Een voorspelbare race zou je in Monaco wel verwachten, maar niet op het circuit op Île Notre-Dame."

"Maar ik ben een voetbalfan en ook ik heb een aan van de beste teams gelijk zien eindigen, en er zullen er waarschijnlijk ook een aantal gelijk spelen tijdens het WK-voetbal."

"We moeten er voor zorgen dat de Formule 1 spectaculaire en onvoorspelbare race kan leveren. In Canada finishten alles de zes beste auto's van de beste teams in de zelfde ronde, terwijl Nico Hülkenberg zevende werd en de race met één ronde achterstand op de eerste zes auto's afsluit."

"Het gebeurt en het is niet goed voor de sport. We moeten naar een tijdperk waarin talent en vindingrijkheid de beslissende factoren zijn bij het winnen van een race en het kampioenschap, en niet wie het grootste budget heeft", aldus Ross Brawn.

Nieuwe F1-bolides 2020: Klik hier om de agenda te bekijken met onthullingen van de nieuwe F1-bolides.


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.