Ross Brawn: 'Overlijden Marchionne van grote invloed bij Ferrari'

Ross Brawn: 'Overlijden Marchionne van grote invloed bij Ferrari'
©Scuderia Ferrari
9 okt 2018 - 04:49
Ries Boogert
DELEN

Formule 1-sportief directeur Ross Brawn denkt dat de malaise die Scuderia Ferrari momenteel meemaakt direct gelinkt kan worden aan het plotselinge overlijden van Ferrari-president Sergio Marchionne, in juli eerder dit jaar.

Brawn stipt aan dat de Italiaanse formatie zich enorm heeft verbeterd in vergelijking tot vorig jaar. "Het is overduidelijk dat Ferrari een erg sterk technisch pakket heeft", zegt Brawn aan Racefans.net.

"Dankzij de energie die er in is gestoken in de afgelopen jaren heeft het team het gat met Mercedes verkleind. In vergelijking met vorig jaar is ook de betrouwbaarheid beter geworden."

Brawn is van mening dat de 'vinger op de zere plek' het verlies van Marchionne is. Na de Grand Prix van Duitsland zette de daling in, denkt Ross Brawn.

"Zonder enige twijfel is de schok van de plotselinge dood van hun leider - Sergio Marchionne - van grote invloed geweest op het team en dat is erg begrijpelijk", vervolgt Brawn.

Het is van groot belang dat het team nu weer tot elkaar komt en samen een zo'n goed mogelijk eind van het seizoen gaat meemaken. Iets wat Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene in Japan ook al liet weten.

Brawn gaat verder: "Zelf heb ik - als voormalig Ferrari-teambaas - ook genoeg crisissen meegemaakt. Het is nu de tijd van de koppen bij elkaar steken, een eenheid vormen en vooruit kijken, zonder een schuldige aan te wijzen."

"Coureur, engineers en het management winnen en verliezen samen, dat is een ongeschreven regel die in elke sport van toepassing is, niet alleen in de Formule 1. Iedereen in Maranello weet dat", onderstreept Brawn.

"Nu is het tijd om te proberen het tij te keren en het seizoen, wat ook veel positieven kende, in stijl af te sluiten."

DELEN
Meer nieuws
MEEST GELEZEN
GP van Spanje over
dgn uur min sec
F1 GP Spanje
vrijdag 10 mei 2019
1e Vrije Training11:00 - 12:30
2e Vrije Training15:00 - 16:30
zaterdag 11 mei 2019
3e Vrije Training12:00 - 13:00
Kwalificatie 15:00 - 16:00
zondag 12 mei 2019
Race 15:10 - 17:10
Montmeló / F1-weer
Circuit de Barcelona-Catalunya / 4,655 km
Race: 66 ronden / 307,104 km
F1 kalender 2019 downloaden
MEEST GELEZEN