Ross Brawn over GP Duitsland: "Ferrari had alles om te winnen"

Ondanks de knap behaalde tweede plaats van Sebastian Vettel, die vanaf de achttiende plek aan de Grand Prix van Duitsland begon, denkt Formule 1-baas Ross Brawn dat Ferrari er meer van had kunnen maken.

Ross Brawn over GP Duitsland: "Ferrari had alles om te winnen"
© Ferrari F1

Vooral van Charles Leclerc had Brawn meer verwacht. "Ondanks de podiumplaats van Sebastian Vettel, moet hij en Charles Leclerc zich ervan bewust zijn dat ze opnieuw het maximale uit hun eigen potentieel hebben gehaald", aldus Ross Brawn. "Ferrari had alles om te winnen, maar op een of andere manier is de overwinning uit het zicht verdwenen. Tijdens de kwalificatie wees alles op een triomf voor Ferrari", aldus de 64-jarige Brit.

Terwijl Sebastian Vettel goede zaken deed en als tweede over de eindstreep in zijn thuisrace, strandde Charles Leclerc in de grindbak in de laatste bocht. Het geen volgens Brawn een beetje jammer is. "Charles was goed op weg om te winnen. Maar de Monegask begroef zijn hoop op zijn eerste F1-zege in het grind van de laatste bocht. Het was zijn enige fout, maar die fout heeft hij duur betaald."Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET