VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALIuitslag
RACE 5 jul - 15:10

Ross Brawn over GP Duitsland: "Ferrari had alles om te winnen"

Ross Brawn over GP Duitsland: "Ferrari had alles om te winnen"
© Ferrari F1

Ondanks de knap behaalde tweede plaats van Sebastian Vettel, die vanaf de achttiende plek aan de Grand Prix van Duitsland begon, denkt Formule 1-baas Ross Brawn dat Ferrari er meer van had kunnen maken.

Vooral van Charles Leclerc had Brawn meer verwacht. "Ondanks de podiumplaats van Sebastian Vettel, moet hij en Charles Leclerc zich ervan bewust zijn dat ze opnieuw het maximale uit hun eigen potentieel hebben gehaald", aldus Ross Brawn. "Ferrari had alles om te winnen, maar op een of andere manier is de overwinning uit het zicht verdwenen. Tijdens de kwalificatie wees alles op een triomf voor Ferrari", aldus de 64-jarige Brit.

Terwijl Sebastian Vettel goede zaken deed en als tweede over de eindstreep in zijn thuisrace, strandde Charles Leclerc in de grindbak in de laatste bocht. Het geen volgens Brawn een beetje jammer is. "Charles was goed op weg om te winnen. Maar de Monegask begroef zijn hoop op zijn eerste F1-zege in het grind van de laatste bocht. Het was zijn enige fout, maar die fout heeft hij duur betaald."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.