VT110 jul - 11:00
VT210 jul - 15:00
VT311 jul - 12:00
QUALI11 jul - 15:00
RACE12 jul - 15:10

Ross Brawn: "Oostenrijk perfect om seizoen te beginnen"

Ross Brawn: "Oostenrijk perfect om seizoen te beginnen"
© F1.com

Zoals inmiddels bekend is moet de Oostenrijkse Red Bull Ring het decor vormt voor de eerste Formule 1-race van 2020. Volgens sportief directeur van de sport Ross Brawn is Oostenrijk het meest geschikte land om het uitgestelde seizoen te beginnen.

Ook al is de Oostenrijkse overheid nog altijd voorzichtig met een definitieve beslissing rond het doorgaan van de Formule 1-wedstrijd op Red Bull Ring, de sport houdt er al serieus rekening mee dat het seizoen in Spielberg begint. Volgens Ross Brawn zijn er meerdere aspecten die voor het circuit in Stiermarken pleiten. De ligging is om te beginnen "ideaal", volgens de Britse topman van de sport.

"Het is erg lastig om het juiste type circuit te vinden die aansluiten op de veiligheidsmaatregelen [vanwege het coronavirus, red.] die we moeten nemen. Oostenrijk sluit bijzonder goed aan op dit aspect", zei Brawn in de F1 Nation-podcast van de Formule 1. "Naast het circuit ligt een vliegveld, waar iedereen met chartervluchten kan arriveren. Spielberg bevindt zich niet in de buurt van een grote stad en de infrastructuur lijkt hiervoor gemaakt te zijn."

Om de veiligheid van iedereen in de paddock zo goed mogelijk te waarborgen - er vanuit gaande dat iedereen negatief getest is op het ziekmakende longvirus - zal niemand, die betrokken is bij de grand prix, het hele GP-weekend het circuit verlaten. "We kunnen iedereen op het circuit houden en daarom is het, eenmaal aangekomen, zeer interessant om de week daarna nog een race te rijden", aldus Brawn.

Tijdens het GP-weekend is het dus de bedoeling dat iedereen op het circuit blijft. Na het eerste GP-weekend voor de race op zondag 5 juli, vertrekken de teams naar de aangewezen hotels in de buurt van het circuit. Daar mag niemand het hotel verlaten totdat de eerste verplichtingen voor het tweede GP-weekend beginnen.

Het klinkt allemaal erg goed, maar volgens Brawn schuilt er nog wel een uitdaging in het testen van alle bij de grand prix betrokken personen. "Een van de grootste logistieke uitdagingen is iedereen te testen en gezond verklaard te krijgen om op het circuit te komen. Als we dat voor mekaar krijgen, dan is het handig om iedereen in die omgeving te houden voor twee races", aldus Brawn. "En dat is dan een mooie gesloten omgeving waar iedereen zich bevindt in het raceweekeind en dan is het aantrekkelijk om de week erna weer een race te houden."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.