Ross Brawn: "Monaco critici zijn een beetje naïef"

Ross Brawn heeft gezegd dat de kritieken op de Grand Prix van Monaco "naïef" zijn. Formule 1-fans, maar ook coureur noemde de race in het vorstendom saai. Fernando Alonso noemde het "misschien wel de meest saaie race uit de geschiedenis van de Formule 1."

Ross Brawn: "Monaco critici zijn een beetje naïef"
©Scuderia Ferrari Media

F1-sportdirecteur Ross Brawn is het eens met het feit dat de race in Monaco "niet vol zat met actie, te meer omdat de banden een sleutelrol speelden."

"Maar het is een beetje naïef om in Monaco veel strijd en inhaalacties te verwachten. Het is bijzondere race en die zou niet vergeleken moeten worden met andere races", aldus Ross Brawn. "Natuurlijk, de mening van de coureurs is altijd welkom en onze deur staat altijd open."

Lewis Hamilton had na de race in de straten van Monte Carlo al voorgesteld om het circuit langer te maken en/if uit te breiden. Maar er werd ook gesproken over een stuk zee opofferen om het circuit in Monaco uit te breiden.

"In Monaco zou men een stukje zee moeten opofferen om iets te kunnen doen [aan het circuit] en dat is iets waar wij [Liberty Media] niet over gaan", voegde Brawn toe.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET