Ross Brawn: "Ferrari pakt in Monaco de draad weer op"

Formule 1-sportdirecteur Ross Brawn verwacht dat Ferrari het minder fortuinlijke weekend in Spanje aanstaand weekend in Monaco goed zal maken. Tijdens de Grand Prix van Spanje was Mercedes erg dominant en won de race met een één-tweetje, met Lewis Hamilton als winnaar.

Ross Brawn: "Ferrari pakt in Monaco de draad weer op"
©Scuderia Ferrari Media

Ferrari-rijder Sebastian Vettel greep in Spanje naast een podium klassering en moest genoegen nemen met de vierde plaats, terwijl Kimi Räikkönen na 25 ronden met een technisch probleem moest opgeven.

Maar Ross Brawn is er van overtuigd dat de Scuderia deze week weer zal opveren op het smalle stratencircuit van het vorstendom Monaco. "Voor het eerst dit seizoen is Mercedes van het begin tot aan het einde van het weekend [in Spanje] dominant geweest. In Barcelona behaalde ze de tweede overwinning van dit seizoen", aldus Brawn.

"Hamilton en Bottas konden het volledige potentieel van hun auto gebruiken, net zoals we in de kwalificatie in Melbourne [Australië] hebben kunnen zien. Vooral Hamilton was tijdens de race in Barcelona onaantastbaar."

"Maar ik verwacht niet dat Ferrari zich in Monaco niet zal verdedigen", vervolgt de Brit. "Net als Red Bull, alleen waren zij net niet snel genoeg om voor de pole of overwinning te gaan."

"Voor het eerst liet Ferrari een daling zien, maar in de vier races voor Spanje vocht Ferrari constant mee voor de pole-position en de overwinningen. Dat suggereert dat ze met de SF71-H de beste auto hebben. Nu is daar Monaco en ik denk dat Ferrari weer de draad oppakken, ze kunnen in Monaco winnen", aldus Ross Brawn.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.
In 2020 zal Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Dan kun je je registreren en inloggen.