Ross Brawn erg onder de indruk van Max Verstappen

Formule 1 motorsportbaas Ross Brawn heeft toegegeven dat hij een déjà vu had toen hij Max Verstappen de Grand Prix van Mexico zag winnen. De wijze waarop Max Verstappen de race van begin tot aan het eind reed, deed Ross Brawn denken aan Michael Schumacher. In de eerste ronde reed de Red Bull-coureur zich met grote overtuiging voor de rest van het veld.

Ross Brawn erg onder de indruk van Max Verstappen
©Getty Images / Red Bull Racing

De race werd van de eerste ronde tot aan de finishvlag totaal gecontroleerd door de Nederlander. "Het was een ongelooflijk optreden dat me herinnerde aan sommige races van Michael Schumacher", aldus Ross Brawn tegenover F1i.com. "Een opmerkelijk prestatie. Hij [Max Verstappen, red.] is pas 20 jaar oud, maar als een coureur heel ontzettend snel volwassen aan het worden."

Ross Brawn werkte ongeveer tien jaar met zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher. De 62-jarige Brit zag hoe Schumacher zich ontwikkelde en won in de Benetton twee wereldkampioenschappen. Vervolgens gingen Michael Schumacher en Ross Brawn naar Ferrari, waar het duo geschiedenis schreef en de drijvende kracht was van het meest succesvolle tijdperk van Scuderia Ferrari.

Wat Ross Brawn ook opviel: "Op zaterdag miste hij [Max Verstappen, red.] zijn eerste poleposition, naar alleen omdat Sebastian Vettel er een superronde uit wist te persen. Op zondag vocht Max zich op een overtuigende manier naar de eerste positie."

"Vervolgens controleerde hij de situatie met een perfecte prestaties. Het gemak waarmee Max steeds weer de snelste raceronde wist te rijden, dat moeten hem en zijn team blij hebben gemaakt", aldus Ross Brawn.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race