VT1uitslag
VT2uitslag
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Ross Brawn erg onder de indruk van Max Verstappen

Ross Brawn erg onder de indruk van Max Verstappen
©Getty Images / Red Bull Racing

Formule 1 motorsportbaas Ross Brawn heeft toegegeven dat hij een déjà vu had toen hij Max Verstappen de Grand Prix van Mexico zag winnen. De wijze waarop Max Verstappen de race van begin tot aan het eind reed, deed Ross Brawn denken aan Michael Schumacher. In de eerste ronde reed de Red Bull-coureur zich met grote overtuiging voor de rest van het veld.

De race werd van de eerste ronde tot aan de finishvlag totaal gecontroleerd door de Nederlander. "Het was een ongelooflijk optreden dat me herinnerde aan sommige races van Michael Schumacher", aldus Ross Brawn tegenover F1i.com. "Een opmerkelijk prestatie. Hij [Max Verstappen, red.] is pas 20 jaar oud, maar als een coureur heel ontzettend snel volwassen aan het worden."

Ross Brawn werkte ongeveer tien jaar met zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher. De 62-jarige Brit zag hoe Schumacher zich ontwikkelde en won in de Benetton twee wereldkampioenschappen. Vervolgens gingen Michael Schumacher en Ross Brawn naar Ferrari, waar het duo geschiedenis schreef en de drijvende kracht was van het meest succesvolle tijdperk van Scuderia Ferrari.

Wat Ross Brawn ook opviel: "Op zaterdag miste hij [Max Verstappen, red.] zijn eerste poleposition, naar alleen omdat Sebastian Vettel er een superronde uit wist te persen. Op zondag vocht Max zich op een overtuigende manier naar de eerste positie."

"Vervolgens controleerde hij de situatie met een perfecte prestaties. Het gemak waarmee Max steeds weer de snelste raceronde wist te rijden, dat moeten hem en zijn team blij hebben gemaakt", aldus Ross Brawn.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.