Ross Brawn denkt dat Mercedes na Oostenrijk sterker terugkomt

Formule 1-sportdirecteur Ross Brawn kijkt terug op de Grand Prix van Oostenrijk en de eerste acht races waarin Mercedes AMG F1 de een overwinningen aan elkaar regen. Aan de zegereeks is nu een einde gekomen, maar Brawn verwacht dat Mercedes na de 'nederlaag' gewoon weer keihard terug zal slaan.

Ross Brawn denkt dat Mercedes na Oostenrijk sterker terugkomt
© LAT Images/Mercedes AMG F1

Valtteri Bottas moest de eer voor Mercedes in Oostenrijk hoog houden met een derde plek. Leider in het kampioenschap Lewis Hamilton moest het doen met slechts de vijfde plek. Net als in 2018 moest de Duitse renstal op Spielberg een bittere pil slikken. In 2018 vielen beide Mercedessen allebei uit.

"In de afgelopen twee edities [van de Oostenrijkse Grand Prix] heeft het team van Toto Wolff geen geluk gehad", laat Ross Brawn door Speed Week optekenen. "Vorig jaar vielen de zilveren pijlen uit in Spielberg en dat was meteen het slechtste resultaat van 2018 voor Mercedes." Maar ook dit GP-seizoen weet Mercedes in Oostenrijk geen potten te breken.

"De Grand Prix van Oostenrijk markeert het einde van de zegereeks van Mercedes. De zegereeks van het merk met de ster begon in Brazilië 2018, maar liefst tien overwinningen wist de Duitse formatie aan een te rijgen", aldus Brawn. "Echter is de nederlaag [in Oostenrijk] dit jaar niet zo groot als vorig jaar, toen beide auto's uitvielen. Dit jaar wist Bottas nog het podium te bereiken, ook al had hij een behoorlijk achterstand op het leidende duo."

"De droom van een foutloos seizoen, wat gewoon een beetje te ambitieus was, is intussen vervlogen. Toch kunnen we niet zeggen dat Mercedes in een crisis zit. Ik denk zelfs dat de ervaring op Spielberg het team nog sterker zal maken. De eerste twee volgende Grands Prix - in Silverstone en Hockenheim - kunnen gezien worden als een thuisrace voor Mercedes."

De volgende Formule 1 Grand Prix wordt verreden op het circuit van Silverstone. Vrijdag 12 juli begint de eerste vrije training om 11:00 uur 's morgens.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET