Rosberg: "Verstappen had aanval beter moeten voorbereiden"

Rosberg: "Verstappen had aanval beter moeten voorbereiden"
©Red Bull

Tijdens de F1 Grand Prix van China kregen velen een déja vu-momentje toen Max Verstappen de aanval opende op Sebastian Vettel. Na zijn tweede pitstop kwam Max Verstappen redelijk dichtbij Vettel terug op de baan. De Nederlander kon een aanval uitvoeren op de Duitser, maar de Ferrari-rijder kon de inhaalpoging afwenden.

Nico Rosberg laat achteraf weten dat hij denkt dat Max Verstappen zijn inhaalpoging beter had kunnen voorbereiden. Zo laat de voormalig Formule 1-kampioen weten tegenover Motorsport-Total. "Eigenlijk was het geen echte inhaalpoging, hij remde alleen erg laat en kwam diep in de remzone terecht", vindt Rosberg.

Volgens de Sky Sport-analist had er meer ingezeten, maar dan had Verstappen zijn aanval beter moeten voorbereiden. Zo denkt de Duitser. Verstappen heeft volgens de ex Mercedes-coureur het podium weggegeven. "Zijn fout was dat hij de rembalans een beetje had moeten verschuiven, want als je weet dat je een dergelijke aanval inzet moet je voorbereiden met de juiste rembalans", aldus Rosberg.

De Duitse analist vergeet dat de poging wellicht wel had kunnen slagen, maar dat de Ferrari van Vettel een maatje te groot was voor de RB15 van Max Verstappen. Nadat de inhaalpoging niet gelukt was, reed Vettel redelijk eenvoudig weg bij de Nederlander.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.