Rosberg: "Verstappen had aanval beter moeten voorbereiden"

Tijdens de F1 Grand Prix van China kregen velen een déja vu-momentje toen Max Verstappen de aanval opende op Sebastian Vettel. Na zijn tweede pitstop kwam Max Verstappen redelijk dichtbij Vettel terug op de baan. De Nederlander kon een aanval uitvoeren op de Duitser, maar de Ferrari-rijder kon de inhaalpoging afwenden.

Rosberg: "Verstappen had aanval beter moeten voorbereiden"
©Red Bull

Nico Rosberg laat achteraf weten dat hij denkt dat Max Verstappen zijn inhaalpoging beter had kunnen voorbereiden. Zo laat de voormalig Formule 1-kampioen weten tegenover Motorsport-Total. "Eigenlijk was het geen echte inhaalpoging, hij remde alleen erg laat en kwam diep in de remzone terecht", vindt Rosberg.

Volgens de Sky Sport-analist had er meer ingezeten, maar dan had Verstappen zijn aanval beter moeten voorbereiden. Zo denkt de Duitser. Verstappen heeft volgens de ex Mercedes-coureur het podium weggegeven. "Zijn fout was dat hij de rembalans een beetje had moeten verschuiven, want als je weet dat je een dergelijke aanval inzet moet je voorbereiden met de juiste rembalans", aldus Rosberg.

De Duitse analist vergeet dat de poging wellicht wel had kunnen slagen, maar dat de Ferrari van Vettel een maatje te groot was voor de RB15 van Max Verstappen. Nadat de inhaalpoging niet gelukt was, reed Vettel redelijk eenvoudig weg bij de Nederlander.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET