Rosberg geniet van Verstappen, maar in 2016 was dat wel anders

Nico Rosberg heeft intussen meermaals gezegd dat hij een grote fan van Max Verstappen is. De enkelvoudig wereldkampioen herhaalde kortgeleden zijn mening tegenover de Britse media, maar noemt de Nederlander ook als meest irritante tegenstander waartegen hij ook heeft geracet.

Rosberg geniet van Verstappen, maar in 2016 was dat wel anders
© Getty Images/Red Bullcontentpool

Vlak na het behalen van zijn eerste wereldtitel in 2016 werd Nico Rosberg door Sky Sports gevraagd om een eerste reactie. Het kampioenschap werd in 2016 beslist in de laatste Formule 1-wedstrijd en Rosberg moest per se als tweede eindigen, achter zijn teamgenoot Lewis Hamilton, om de titel binnen te slepen. Daarvoor moest de Duitser onder andere Max Verstappen passeren en dat staat hem nog altijd vers in het geheugen.

Rosberg destijds vlak na het behalen van zijn enige wereldtitel in 2016: "De race was zo intens, zo ontzettend vreselijk intens. Ik kreeg te horen [via de boardradio] dat het cruciaal was om Max [Verstappen] in te halen - 'je moet er nu voorbij' kreeg ik te horen 'het was cruciaal, voor het kampioenschap' - Pffff, en dan Max, uitgerekend Max, 'of all people' - Arghh... je hebt geen idee...", aldus Rosberg tegenover Sky Sports in 2016.

Het artikel gaat verder onder de advertentie

Eerder deze week liet Rosberg in de vodcast van Sky Sports nogmaals weten hoe zwaar hij het vond om in de buurt van Max Verstappen te rijden. "Mijn god, om hem om me heen te hebben tijdens de races! Het risico om niet te finishen werd enorm groot voor mij", herinnert Rosberg zich. "Tegen het einde van het kampioenschap - in de laatste vier races was hij [Max Verstappen] steeds bij mij in de buurt, en het kwam driemaal tot een gevecht op de baan."

Nu, ruim drie jaar nadat Rosberg zijn helm aan de wilgen heeft gehangen, kan hij alleen nog maar genieten van de rijstijl van Red Bull-coureur Max Verstappen. "Ik ben een groot fan van hem, hij is een geweldige coureur en goed voor de sport, het is zo mooi om hem te zien racen", aldus Rosberg, nu hij weet dat hij het nooit meer tegen de Nederlander hoeft op te nemen.

Klik hier om het korte interview uit 2016 met Nico Rosberg te bekijken.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Max VerstappenNico Rosberg
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.