Rosberg denkt dat Vettel ook nu onder de druk zal bezwijken

Sebastian Vettel heeft laten weten dat hij niet al te veel last heeft van de druk, waarover gesproken wordt in de media. Zijn tegenvallende resultaten in de eerste twee GP-weekenden zijn geen reden voor de viervoudig wereldkampioen om zich zorgen te maken.

Rosberg denkt dat Vettel ook nu onder de druk zal bezwijken
©Scuderia Ferrari

Voormalig Formule 1-kampioen Nico Rosberg denkt daar anders over. De Duitser, die voor Sky Sport F1 verslag uitbrengt, denkt dat Vettel "een keiharde strijd zal moeten voeren met Leclerc." Rosberg denkt dat er een herhaling van 2018 aan zit te komen. "Vorig seizoen zagen we hem al bezwijken onder de druk, en dat lijkt nu weer te gebeuren", aldus Rosberg.

Rosberg weet zelf maar al te goed wat presteren onder druk van een rivaliserende teamgenoot betekent. Toen Rosberg in 2016 zijn enige wereldtitel wist te behalen moest hij het onderste uit de kan halen om Lewis Hamilton van zich af te slaan, maar dat ging onder andere ten koste van zijn mentale toestand. Dat was dan ook en van de belangrijkste redenen dat Rosberg aan het eind van 2016 zijn helm aan de wilgen hing, om herhaling in 2017 te voorkomen.

Ook al lijkt de 'hele wereld' zich tegen Sebastian Vettel te keren, er zijn ook positieve geluiden die de Duitser in zich op kan nemen. Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft nog steeds het volste vertrouwen in Sebastian Vettel. "Zoals Seb [Vettel, red.] zelf al zei, het was een foutje [de spin in Bahrein, red.] en ik zie niet in waarom we ieder foutje op de weegschaal moeten leggen en er over moeten discussiëren", aldus Binotto. "We moedigen onze coureurs aan om tot de limiet te gaan en dat was hij nou precies aan het doen."

Ook rivaal Lewis Hamilton steekt de geplaagde Duitser een hart onder de riem. "Als je de carrière van Sebastian bekijkt, denkt ik dat er veel meer grootste prestaties zijn dan het aantal keer dat hij spinde. Statistisch gezien gaat het nergens over", aldus Hamilton.

Sebastian Vettel krijgt vandaag (woensdag 3 april) de gelegenheid om de SF90 nog wat beter te leren kennen, terwijl hij deelneemt aan de eerste in-season test van 2019.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.