HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 331 jul 12:00
QUALI31 jul 15:00
RACE 1 aug 15:00

Rosberg denkt dat Red Bull nu een besluit heeft genomen over Albon

Alex Albon heeft zichzelf geen dienst bewezen met  zijn optreden tijdens de race voor de Eifel GP. Na zijn vroege pitstop kwam de Thaise Brit in het middenveld terecht en probeerde in alle haast zijn plek aan de kop van het middenveld te heroveren. Dat verliep op zijn zachtst gezegd niet volgens plan.

Rosberg denkt dat Red Bull nu een besluit heeft genomen over Albon
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Tijdens zijn gevecht kwam Albon AlphaTauri-coureur Daniil Kvyat tegen en die maakte het Albon niet makkelijk. En dat hoeft natuurlijk ook niet, want het gaat gewoon om een race. Albon's klaagzang, over de boardradio: "Aghh, they race me hard", zorgde voor veel hilariteit op sociale media. Nadat de temperatuur van zijn Honda-motor opliep besloot het team hem naar binnen te halen om vervolgens de race niet te finishen. Een van zijn radiatoren was doorboord door troep, als gevolg van zijn aanvaring met Daniil Kvyat, die een nieuwe voorvleugel moest ophalen.

"Het is een betreurenswaardige dag voor hem", merkte Sky Sports-expert Paul di Resta op. "Red Bull heeft meer nodig van Albon. Ze hebben meer nodig van een nummer twee-coureur, want met het constructeurskampioenschap, het feit dat Mercedes het binnen een paar races kan winnen, waar Max binnen 10 punten van Bottas in het coureursklassement staat, laat zien wat er mogelijk is met de Red Bull RB16."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Christian HornerF1 GP EifelF1 GP Eifel 2020F1 nieuws 2020Formule 1 2020Paul di RestaRed Bull F1Silly Season
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.