Romain Grosjean toont zich een heel groot sportman

Romain Grosjean toont zich een heel groot sportman
©Haas F1

Terwijl Fernando Alonso de titel 'Driver of the Day' toebedeeld kreeg, liep Haas-coureur Romain Grosjean richting het teamlid die er mede verantwoordelijk voor was dat beide Haas-coureurs de race, terwijl ze op puntenkoers lagen, moesten staken omdat hun linker achterwiel niet op de juiste wijze was vastgezet. Hierdoor kreeg het Haas-team een boete van tweemaal 5.000 dollar.

Nou gaat het niet eens om die twee boetes van in totaal 10.000 dollar. Het gaat ook niet eens om de nog waardevollere 22 WK-punten die het team door het doucheputje zak gaan. Het gaat om de sportieve manier waarop Romain Grosjean zijn verlies nam en de teamleden, betrokken bij de pitstops, een hart onder de riem stak.

Nadat de Fransman terug kwam in de pits, liep hij op de groep teamleden af, die betrokken waren bij de pitstops. Zij zaten samen compleet verslagen en beduusd voor zich uit te kijken. Vooral het teamlid wat de wielsleutel aan de linker achterzijde had bediend. Romain Grosjean knielde bij hem neer en sloeg een arm om hem heen.

Ondanks dat het Haas-team en vooral Romain Grosjean toe was aan een mooie klassering wist hij de sportiviteit op te brengen om zijn team, en met name de teamleden de betrokken waren bij de pitstops, een hart onder de riem te steken. En daar is heel veel voor nodig, iets wat alleen een groot sportman kan opbrengen.

We win and lose together ? #Repost @f1

Een bericht gedeeld door Romain Grosjean (@grosjeanromain) op

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.