Romain Grosjean toont zich een heel groot sportman

Terwijl Fernando Alonso de titel 'Driver of the Day' toebedeeld kreeg, liep Haas-coureur Romain Grosjean richting het teamlid die er mede verantwoordelijk voor was dat beide Haas-coureurs de race, terwijl ze op puntenkoers lagen, moesten staken omdat hun linker achterwiel niet op de juiste wijze was vastgezet. Hierdoor kreeg het Haas-team een boete van tweemaal 5.000 dollar.

Romain Grosjean toont zich een heel groot sportman
©Haas F1

Nou gaat het niet eens om die twee boetes van in totaal 10.000 dollar. Het gaat ook niet eens om de nog waardevollere 22 WK-punten die het team door het doucheputje zak gaan. Het gaat om de sportieve manier waarop Romain Grosjean zijn verlies nam en de teamleden, betrokken bij de pitstops, een hart onder de riem stak.

Nadat de Fransman terug kwam in de pits, liep hij op de groep teamleden af, die betrokken waren bij de pitstops. Zij zaten samen compleet verslagen en beduusd voor zich uit te kijken. Vooral het teamlid wat de wielsleutel aan de linker achterzijde had bediend. Romain Grosjean knielde bij hem neer en sloeg een arm om hem heen.

Ondanks dat het Haas-team en vooral Romain Grosjean toe was aan een mooie klassering wist hij de sportiviteit op te brengen om zijn team, en met name de teamleden de betrokken waren bij de pitstops, een hart onder de riem te steken. En daar is heel veel voor nodig, iets wat alleen een groot sportman kan opbrengen.

We win and lose together ? #Repost @f1

Een bericht gedeeld door Romain Grosjean (@grosjeanromain) op

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen. Maar we houden je ook op de hoogte over het laatste IndyCar-nieuws en DTM-nieuws.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.