Romain Grosjean pittig bestraft voor actie in Spanje

Romain Grosjean heeft zondag niet veel vrienden gemaakt. Tijdens een inhaalactie buitenom raakte de Fransman in een spin en hield zijn voet stijf op het gaspedaal. De Haas-coureur verklaarde achteraf dat hij dat deed om de anderen te ontwijken, maar dat plan mislukte faliekant.

Romain Grosjean pittig bestraft voor actie in Spanje
©Haas F1 Team

In zijn 'val' nam de Fransman ook Nico Hülkenberg en Pierre Gasly mee. Voor alle drie was de race in Spanje na enkele bochten meteen afgelopen en konden ze gaan douchen.

Na afloop riep Nico Hülkenberg dat Grosjean straf verdiende voor wat hij had uitgespookt. De Fransman vond dat niet echt nodig, maar de wedstrijdleiding in Spanje riep Grosjean op. Romain Grosjean moest zich voor zijn actie verantwoorden.

Nadat hij, met enkele teamleden, bij de wedstrijdleiding zijn verhaal had gedaan, ging de wedstrijdleiding in beraad. Romain Grosjean is pittig bestraft voor zijn actie in ronde 1.

Tijdens de Grand Prix van Monaco wordt Grosjean drie plekken op de grid teruggezet en hij ontvangt 2 strafpunten op zijn licentie. Daarmee staat de Fransman nu op totaal 5 strafpunten. De strafpunten die Grosjean zondag kreeg blijven een jaar op zijn licentie staan.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.