Romain Grosjean over crash: "We moeten het niet groter maken"

Romain Grosjean vindt de ophef rondom zijn crash tijdens de eerste ronde van de Grand Prix van Spanje meer dan overdreven. Tijdens de persconferentie in Monaco werd de Haas-coureur aan de tand gevoeld over het incident.

Romain Grosjean over crash: "We moeten het niet groter maken"
Foto: Romain Grosjean #8 (Haas) - Bron: Haas F1 Media

Romain Grosjean beging in Spanje een flinke fout, door tijdens zijn spin in de eerste ronde in Barcelona op het gaspedaal te blijven staan. De Fransman nam tijdens de spin coureurs Nico Hülkenberg en Pierre Gasly mee in zijn val. Grosjean werd hiervoor bestraft met een gridstraf van drie plekken voor de race in Monaco.

Maar na de straf en de berichtgeving in de media vindt Grosjean het nu wel goed zo en reageerde, "We moeten het allemaal niet groter maken dan het werkelijk is. Soms zit het mee en soms zit het tegen. De crash in Barcelona was hooguit wat ongelukkig", aldus de Franse Haas-coureur.

Lees hieronder verder

Zoals gezegd heeft Grosjean voor de crash een gridstraf van drie plekken gekregen van de stewards in Spanje.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP MonacoF1 GP SpanjeRomain Grosjean
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.